• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Biden'dan 'Wagner' olayı ile ilgili açıklama: Bir alakamız yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayaklanmayla bir ilgileri olmadığını söyleyen Başkan Biden, Rusya'daki durumun nereye gideceğini söylemek için henüz erken olduğunu kaydetti.

Wagner paralı asker grubunun Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı ile yaşadığı gerginliğin ardından Putin yönetimine isyan ederek Moskova'ya yürümesi, ardından geri çekildiğini açıklaması ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Biden, ABD'nin ayaklanmaya dahil olmadığını söyledi.

Rus paralı askerlerinin Kremlin'e karşı bir günlük ayaklanmasının Rus sistemi içindeki bir mücadelenin parçası olduğunu ifade eden Biden, "ABD ve müttefikleri olarak buna karışmadığımızı, bununla hiçbir ilgimizin olmadığını açıkça belirttik" ifadelerine yer verdi.

Biden, ABD'nin 'Rusya'da ne olursa olsun' Ukrayna'ya yardım etmeye devam edeceğini belirterek, "Bundan sonra ne olursa olsun, müttefiklerimiz ve ortaklarımızın yakın bir şekilde aynı çizgide olduğundan ve durumu nasıl okuyup tepki verdiğimizden emin olmaya devam edeceğim. Tamamen koordineli kalmamız önemli." diye belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir