• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kurban satışı yapan esnaf, bu yılki satışlardan memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’deki hayvan pazarında kurbanlıkların büyük kısmı satılmış olarak görünüyor. Hayvan sahipleri ise pazarda, kurban ibadetini yerine getirmeleri için halkı bekliyor.

Hayvan pazarındaki kurbanlıklar hakkında açıklamalarda bulunan hayvan sahiplerinden Burhan Abat, kurbanlıkların büyük kısmının erkenden satıldığını, küçükbaşta 3 bin 500'den başlayan fiyatlarla gelenin boş çevrilmediğini aktararak, büyük başlarda ise doğu ve batı kıyası oranıyla fiyatların gayet uygun olduğunu söyleyerek Müslümanların kurban ibadetini gönül rahatlığıyla yerine getirebileceğini ve günümüz ekonomisine göre uygun fiyatlarla kurbanlarını alabileceğini kaydetti.

Abat, kurbanlıklarla ilgili detaylar paylaşarak kurbanlık seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri İLKHA mikrofonları aracılığıyla paylaştı.

"Sağ olsun milletimiz kurban bayramı için duyarlıdırlar"

Burhan Abat

Satışların gayet iyi olduğunu aktaran Burhan Abat, "Durumlar iyi, gayet iyi satışlar yapmaktayız. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarımız var. Sağ olsun milletimiz kurban bayramı için daha duyarlıdırlar. Hayvan alımı da satışlar da iyi. Fiyatlar 3 bin 500, 4 bin, 4 bin 500, 5 bin, 5bin 500 lira civarıdır. Hayvana göre fiyatı değişiyor. Ekonomiye göre fazla pahalı değil. Büyükbaş da yaklaşık 30 adet var. Büyükbaş hayvanlar da fiyatlar 40 binden başlıyor 55 bine kadar var. 200 ile 230 kilo arası geliyorlar." dedi.

Abat, kurbanlık hayvan seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar konusunda ise şu ifadelere yer verdi:

"Hayvan alırken kulağına dikkat etmek lazım. Sakat olmaması lazım ve hayvanın etli olması lazım. Cılız hayvan tercih edilmiyor. Küçükbaşta sırtına dokununca belli oluyor. Etli oluşunu hayvanın sırtına dokununca anlaşılıyor kemik elinize gelmemesi lazım. Büyükbaşta ise dış görünüşünden hayvan kendisini gösteriyor. Küçükbaşta 6 ayını doldurmuş kuzu eğer annesi ile aynı boyda ise kurbanlık olur. Eğer cılız ise bir yaşın altında kurbanlık olmaz. Büyükbaş hayvanda ise kurbanlık şartı 3 yaştır. 3 bayram görmesi lazım. Büyükbaşta kapak dediğimiz diş olayı var. Hayvanın etli olması lazım. Düvelerimiz de var."

"Piyasa güzel, milletimiz gelip kurbanlıklarını alıp ibadetlerini yerine getirsin"

Kurbanlıklarımız satışa hazır diyen Abat, "Satışlarımız bu yıl gayet iyi. Dört beş adet düvem kalmış durumda. Fiyatlarımız da 42 bin, 40 bin, 50 bine kadar fiyatlarımız çıkabiliyor. Tosunlarda da 55 ile 57 bin arası fiyatımız var. Fiyatlarda doğu batı kıyası yapıldığında şuan bizim 55 ile 57 bine sattığımız hayvanlar batıda 80 ile 85 bin civarıdır. Büyükbaş hayvanlarımızda tosunlar 240 kilo et atabiliyor. Piyasa güzel milletimiz gelip kurbanlıklarını alıp ibadetlerini yerine getirsin, hayvanını kessin bekliyoruz. Satılmayan malı da inşallah satarız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir