• DOLAR 32.215
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2452.381
  • ...
Merdan Yanardağ'dan Öcalan güzellemesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığı iddiasında bulunan Yanardağ, PKK liderinin  cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi.

Yanardağ, "siyasi mahkum" olarak tanımladığı Öcalan'a "tecrit uygulandığını" ileri sürerek "bunun hukukta hiçbir yeri olmadığı"nı söyledi.

  “İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum" diyen Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz.

Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir''

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir