• DOLAR 32.387
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2384.633
  • ...
Dicle Elektrik'ten bir köydeki trafolara enerji verilmediği iddialarına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, şirketin elektrik dağıtım hizmeti verdiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 6 ilinde abonelerinin verimli hizmet alması için özenli çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, oon olarak Dicle Elektrik tarafından, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı Köyü'ne yönelik yapılan elektrik enerjisi tedariki kapsamında bir durum açıklaması yapılması gereğinin duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Çınar ilçesine bağlı kırsal Yaprakbaşı mahallesinde enerji verilmeyen kayıtlı trafo bulunmadığı ifade edildi.

Ancak bölgede yüksek oranda abonesiz trafoya bağlı kaçak tüketim olduğu, borcunu ödemeyen abonelerin ve kaçak elektrik tüketicilerinin neden olduğu aksaklıkların bölgeye kaliteli ve kesintisiz elektrik sağlanmasını zorlaştırdığı kaydedilen açıklamada, "Mahallede büyük çoğunluğu tarımsal sulama yapan abonelerin yaklaşık yüzde 90’ı, bir yılı aşkın süredir 24 milyon lirayı aşan elektrik borcunu ödemiyor. Çoğunluğu tarımsal sulamada kullanılan ve sayılarının 70 kadar olduğu belirlenen trafoların büyük kısmı, kayıt dışı elektrik tüketimi kapsamında kullanılıyor." denildi.

Güvenlik unsurunun önemli bir problem teşkil ettiği ifade edilen açıklamada, "Dicle Elektrik saha ekipleri, bölgedeki kayıt dışı kullanıcıları tespit etmek için ilgili köye girerken tepki ve mukavemetle karşılaşıyor. Bu yüzden de kayıt dışı kullanıcı sayısı tam olarak belirlenemiyor. Bölgede çok sayıda abonesiz trafo ve tüketici bulunmasından kaynaklanan kaçak tüketim oranı ise kabul edilebilir seviyelerin çok üzerinde yer alıyor. Dolayısıyla birçok kez kayıt dışı tüketim ve abone kontrolü için köye ulaşmak isteyen Dicle Elektrik ekipleri, her defasında köy sakinlerinin engellemeleriyle karşılaşıyor." ifadelerine yer verildi.

 Yaprakbaşı köyünde enerji verilmeyen kayıtlı trafo bulunmadığı vurgulanan açıklamada, "Elektrik kullanılıyorsa abonelik yapılması gerekiyor. Abonelerin de tükettikleri elektriğin bedelini düzenli ödemesi bir zorunluluk. Sistemsel olarak sadece borcunu düzenli ödeyen aboneler, kesintisiz ve kaliteli elektrik kullanabilir. Ne yazık ki bu köyde ciddi bir abonesiz tüketim ve borç ödememe sorunu ile karşı karşıyayız. Köyün mevcut elektrik alt yapısı, abonelerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak düzeydedir." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir