• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Açıklamasında, 2023 yılının ikinci yarısında uygulanacak olan net 11 bin 402 TL’lik yeni asgari ücretin hem işverenler hem de çalışanlar adına hayırlara vesile olmasını dilediklerini belirten Özdemir, çalışanın alın teri ve emeklerinin enflasyonun altında ezdirilmemesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yeni ekonomi yönetimince alınacak olan tedbirlerin etkisiyle, orta ve uzun vadede enflasyon hedefine adım adım yaklaşacaklarına inandıklarını ifade eden Özdemir, "Yeni Bakanlar Kurulunun reel sektöre ve piyasalara güven vermiş olmasının da fiyat istikrarına beklentiler kanalı üzerinden olumlu katkı yapacağını düşünüyoruz. Nitekim mayıs ayı itibariyle yıllık bazlı tüketici fiyatları artışı yüzde 39,59’a, üretici fiyatlarındaki artışı ise yüzde 40,76’ya gerilemiş ve TÜFE ile Yİ-ÜFE arasındaki makas gözle görünür şekilde kapanmıştı.

Söz konusu gelişmeler, fiyat istikrarının sağlanması yolunda çok daha öngörülebilir bir sürecin başladığına işaret etmişti. Bununla birlikte; ücret artışlarının işverene getireceği ilave yüklerin hafifletilmesi adına, mevcut destek ve teşviklerin artırılması elzemdir. Bu kapsamda 400 TL’lik asgari ücret desteğinin 500 TL’ye çıkarılmış olması, işverenlerimiz adına oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur." dedi.

Açıklamanın devamında Özdemir, "Bu minvalde; geçmiş dönemde de ifade ettiğimiz gibi, sanayi sektörü kapsamında asgari ücretli çalışanlar için ilave pozitif ayrıcalık sağlanmasının imalata yönelik istihdamımızın ve üretim kapasitemizin artırılması adına önemli bir adım olacaktır. Bölgesel farklılıkları yansıtma noktasında yetersiz kalan mevcut ulusal asgari ücret uygulamasına alternatif olarak bölgesel asgari ücret uygulaması fikrinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini yineliyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)