• DOLAR 32.509
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2409.919
  • ...
"Yaz Kur'an Kursları çocukların, tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müftü Mustafa Topal, 6 haftalık yaz Kuran kursu eğitiminde yaş sınırı olmadığının altını çizerek, kurslarda Kur'an dersi, siyer, ilmihal, İslami bilgiler ve ahlak dersleri öğretileceğini söyleyerek tüm velilerden çocuklarını camilere ve Kur'an kurslarına göndermeye teşvik etmesi çağrısında bulundu.

Topal, velilerden Kur'an dersine giden çocukları sıkmadan, usandırmadan bu sürecin şefkatle ve merhametle takipçisi olması gerektiğini hatırlattı.

Topal, velilerden çocukları camiye teşvik etmeleri adına duyarlılık beklediklerini ifade ederek kız erkek tüm çocukları camiye davet etti.

Topal, çocukların cami ortamında hayatı sürdürmenin, birlik ve kardeşliğin, paylaşma ve yardımlaşmanın da değerini öğreneceklerini vurguladı. 

"Çocuklarımıza Kuran dersi, ilmihal ve İslam ahlakını öğretmeye çalışıyoruz"

Bu yıl Yaz Kur'an Kurslarının 6 hafta olacağını söyleyen Topal, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz Kuran kurslarımızı ilimiz geneli başlatmış olacağız.  Okulların tatile girdiği bu dönemde ki bu yıl yaz Kuran kurslarımız 6 hafta olacak. Okulların tatilde olduğu bu dönemde öğleden önce başlamak suretiyle öğle namazı ile birlikte günlük 3 saat ana sınıfına da devam eden çocuklar da dâhil olmak üzere yaş sınırı olmaksızın çocuklarımızı camilerde ve Kuran kurslarında öğretime alacağız. Onara Kur’an-ı Kerim öğretip dini bilgiler vereceğiz. Kurslarımızda çocuklarımıza ilmihal bilgisi ve İslam ahlakını ve Peygamber efendimiz aleyhisselamın hayatını, sünnetini ve ahlakını öğretmeye çalışıyoruz." dedi.

"Çocukların günün 24 saatinin boş geçirmesi hoş olmaz"

Müftü Topal, "Yaz kuran kurslarımızı çocukların tatillerini verimli bir şekilde değerlendirme şeklinde düşünülebilir. Çocukların günün 24 saatinin boş geçirilmesi hoş olmaz. Böylece okuldan da kopmamalarını sağlamış oluyoruz ve çocukları yaz Kuran kursları ile camilerde değerlendiriyoruz. Yaz Kuran kursu deyince sadece kurslarda değil, camilerimizde de eğitim veriyoruz. Hatta müftülüklerin uygun gördükleri bazı mekânlarda da diğer kurumlardan da istifade ederek çocuklarımızı eğitime alıyoruz." İfadelerini kullandı.

Müftü Mustafa Topal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Veliler olarak bu konuya ehemmiyet vermemiz lazım. Çocukların günlük 3 saatini Kuran öğrenimine vermesi çok değil, onlara oyun ve dinlenme vakti yeterince kalıyor. Böylece okullarda aldıkları din kültürü eğitimini yazın Kuran öğrenmekle takviye etmiş oluyorlar. Veliler olarak çocukların üzerinde biraz durursak onların Kur’an-ı Kerim öğrenmelerine ve dini bilgiler almalarına yardımcı olmuş oluruz. Ve bu yaz aylarında 6 haftalık süre boş geçmemiş olup, bilgi takviyesi yapıp ve tatillerini bereketlendirmiş olurlar. Örgün eğitimde aldıkları eğitimde takviye yapmış olacaklar. Bundan dolayı çocuklarımızı camiler ve Kuran kurslarına eğitimlerini almaları için gönderelim ki Kuran öğrenip dini bilgilerini alsınlar."

"Çocuklar cami ortamında hayatı sürdürmenin, birlik ve kardeşliğin, paylaşma ve yardımlaşmanın da değerini öğrenmiş oluyorlar"

Müftü Topal, "Özellikle evden göndermekle de kalmayalım ve onarı takip edelim. Çünkü bazen çocuk evden Kuran kursuna çıkıyorum diye evden çıkıyor ancak yolda oyuna dalıp kursa gitmeden geri eve döndükleri oluyor. Biraz takibini yaparsak güzel olur ancak bunu şefkatle yapmalıyız. Onara Kuran ve dinimizi öğretmeye çalışıyoruz, dinimizin tasvip etmediği şekilde çocukları azarlayarak, sıkarak ve onarı usandıracak şekilde bir tavra girmeyelim mutlaka. Onlara Kuranı ve İslam’ı sevdirerek yaklaşalım ve Kur’an-ı Kerim öğretilerini özellikle takip edelim. 6 hafta çok değil, Kurban bayramdan sonraki ilk mesai haftasında başlıyor, Ağustos’un 11’ine kadar devam edecek. Bu süreyi kıymetli bir şekilde değerlendirelim. Geçmiş yıllarda bize kalan tecrübe var. Yazın çocukların bu kurslarda öğrendikleri çok faydalı oluyor. Dolayısıyla da çocuklarımıza cami ortamını da öğretmiş oluyoruz. Çocuklar cami ortamında hayatı sürdürmenin, birlik ve kardeşliğin, paylaşma ve yardımlaşmanın da değerini öğrenmiş oluyorlar. İnşaallah eminiz çok faydalı olacak. Bu konuda özellikle velilerimizin alakalarını bekliyoruz. Kız erkek bütün çocuklar camiye inşallah." şeklinde konuşu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir