• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
"Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararı tarihi bir adım olarak değerlendiren Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, "28 Şubat sürecinin ardından başörtüsünü yasaklayan, ideolojik amaçlı takıldığı ve kamu huzurunu bozduğu yönündeki içtihat Danıştay tarafından üretildi ve çok sayıda memur, başörtüsü yüzünden memuriyetten atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 15 yıl sonra tarihi bir duyuru yaptı. Buna göre, öğretmenler derslere başörtüsü ile girebilecekler. Görevine son verilen başörtülü memurlara müjde olsun" diye konuştu.

 

"Öğretmenlerin derslere başörtülü girebilmenin de önünü açmış oldu"
28 Şubat darbesi sonrası devlet kurumlarında başlatılan kılık kıyafet yönetmeliğine göre binlerce başörtülü memurun işten çıkarıldığını belirten Uzun, "Yönetmelik kapsamında etkilenen kurumların başında Milli Eğitim Bakanlığı, en büyük mağduriyeti yaşayan meslek grubu ise öğretmenler oldu. Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı duyuruda 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar ile diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarına af geldi. MEB, mesleğine geri dönecek olan öğretmenlerin derslere başörtülü girebilmenin de önünü açmış oldu. Öğretmenlerimiz üç ay içinde eski kurumlarına müracaat etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

"Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir"
Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu kronik sorunları kökten çözmek istediklerine değinen Uzun, şu görüşlere yer verdi: "Maalesef bu güne kadar sürdürülen siyasetler sonucu insanlar ötekileştirildi, farklılaştırıldı. Bu da Türkiye'nin gelişmesini önledi, demokratikleşmesini önledi ve Türkiye'deki insanların kardeşçe kucaklaşmasını önledi. Aynı ilçede yaşayan‚ aynı ırmakta yüzen‚ aynı dağlarda çiçek toplayan insanların birbirlerine farklı bakması toplumumuzu gerdi. Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir. Türkiye bu çekişmeleri bir kenara bırakarak sorununu çözerse ekonomik olarak dünya sıralamasında ilk 10 sıraya ilerlemesi olanaklıdır. Biz birlikte yaşamayı sağlayabileceğiz onun için milli birlik beraberlik ve kardeşlik projesi var" diye konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir