• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Protestolar Tüm Mısır`a Yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır Demiryolları yetkilileri, İçişleri Bakanlığı`nın kuzey ve güneyden başkent Kahire`ye giden tüm tren seferlerinin durdurulması yönünde talimat verdiğini ifade etti.

Kahire`ye giden tüm yolların da güvenlik güçlerince kapatıldığı bildiriliyor. Bu yöndeki engellemelerle göstericilere katılımın önlenmesinin amaçlandığı ifade ediliyor.

Öte yandan birçok kentte protestoların başladığı, Marsa Matruh kentinde göstericilrin yerel meclisi kuşattığı, Suhac`ta da polis merkezini kuşattığı belirtiliyor.

Nahda`dan çıkartılan darbe karşıtları yeniden toplandı

Darbe karşıtlarına zırhlı birliklerle müdahale eden cunta güçleri, Nahda meydanının kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Güvenlik güçlerinin dağıttığı göstericiler Nahda yakınındaki İstikame Camisi civarındaki sokak ve caddelerde toplanmaya başladı. Darbe karşıtları, "Özgürlük  yolunu ve halkın iradesini barışçıl savunma hakkından vazgeçmeyeceğiz" sloganı atıyor.

Çok sayıda darbe karşıtının gözaltına alındığı Nahda meydanından dumanlar yükseliyor.

Nahda`ta en az 7 kişi şehid edildi

Nahda`daki meydan hastanesi doktoru, güvenlik güçlerinin Nahda Meydanı`na müdahale etmesi sonucu en az 4 kişinin hayatını kaybetiğini yüzlerce kişinin yaralandığını kaydetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, güvenlik kuvvetlerinin müdahale ettiği Nahda meydanı civarındaki El-Orman Parkı`nda çıkan yangın sonucu 3 kişi öldü.

Büyükelçiliklerde güvenlik tedbirleri alındı

Bölgeye yakın bulunan İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçiliklerinin çevresinde geniş güvenlik tedbiri alındı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir