• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Maytapla yaralanan çocuğun iki parmağı kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Eyyubiye Mahallesi'nde ikamet eden Ümit Karadeniz (10) bayramın birinci günü evlerinin yakınındaki bir kırtasiyeden adlığı maytaplar elinde patladı.


Elinden yaralanan Ümit, önce OSM Hastanesine, ardından Fakülte Hastanesi'ne, oradan M. Akif İnan Araştırma Hastanesi'ne ve son olarak Gaziantep'e sevk edildi. Gaziantep'teki hastanede tedavi altına alınan Ümit Karadeniz'in sağ elinin iki parmağı kesildi.


Belediyenin maytap konusunda yeterli önlemleri almadığını ifade eden baba Mehmet Karadeniz şöyle konuştu; "18 yaşından küçük olanlara satışı yasak bu tür patlayıcı maddeleri birileri nasıl bu kadar serbest satabiliyor. Belediyenin zabıtası niye bu tür işyerlerini kontrol etmiyor. Hâlbuki bu tür patlayıcı maddelerin zararlı olduğunu biliyorlar. Belediyenin işyerlerini kontrol edip yasak olan bu maddeleri satanlara izin vermemesi gerekir. Çünkü bunlar çocuktur neyin tehlikeli olup olmadığını bilmezler."


Bu tür patlayıcı maddelerin devlet tarafından üretimine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Baba Karadeniz, "Devletin bu tür patlayıcı ve tehlikeli maddelerinin üretimini, dağıtımını önlemesi gerekir. Şu an çocuğum bu yaşında bir eli sakat kaldı. Maytabı satan kırtasiyeye gittiğinde kırtasiyeci bana 'bana ne oğlun gelip almasaydı' diyerek adeta benimle alay etti. Şimdi bu olayın hesabını kim verecek. Biz şikâyetçi olacağız ve bu işin sorumlusu kimse cezasını çekmeli" diye konuştu. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir