• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
"Dağlarda yazılan ırkçı yazılar kaldırılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Barış sürecinin başlamasıyla birlikte dağlara yazılan ırkçı yazıların halen kaldırılmaması halkın tepkisine neden oluyor.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde halen dağlarda yazılı bulunan " Türk Övün Çalış Güven, Ne mutlu Türk'üm diyene" gibi yazılar halk tarafından tepki görüyor. İlçe sakinleri yazılan yazıların Kürt halkını aşağılayıcı olduğunu söylerken, özellikle yazıların Kürt halkının etnik duygularını tahrik edici nitelikte olduğunu vurguladı.


İlçe sakinlerinden Adem Elbir, Doğubayazıt'ın dağlarına yazılan bu yazıların Kürt halkını aşağılamaktan başka bir amaç içermediğini ve bu ırkçı tutumlardan biran önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Dağlara ne mutlu türküm diyene yazıyorlar, soruyorum şimdi bunu yazanlara Kürt olan mutlu olamaz mı veya kime karşı cesursunuz kime karşı güçlü ve hazırsınız. Müslüman Kürt halkına mı?"


Sefa Karaman isimli vatandaş ise yazılan yazıları yıllardır ezilen ve dışlanan Kürt halkını galeyana getirmek için kaldırmadıklarını belirterek, yazılan yazıların halen kaldırılmamasını da ırkçılıktan başka bir anlam ifade etmediğini söyledi.


Karaman, kendi iş yerinin tam karşısında duran tepe de "Cesuruz, Güçlüyüz,Hazırız" yazısını göstererek doğu bölgelerinde ve özellikle doğunun dağlarına böyle yazıların yazılmasını ve kaldırılmamasını ancak bu çatışma ortamının bitmesini isteyemeyen kişilerin işi olduğunu söyledi.


Konuyla ilgili görüştüğümüz Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt sekreteri Şahin Sonar ise bu yazıların memleket halkının etnik duygularını harekete geçirip, halkı galeyana getirmek isteyenlerin oyunu olduğunu söyledi.


Sonar, devletin bölge halkının hassasiyetlerini göz önünde bulundurması gerektiğini ve icraatlarını buna göre şekillendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir