• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana'da, 1434 okuldaki 517 bin 728 öğrenci karne sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda ikinci ara tatil 17-23 Nisan tarihleri arasında yapılmış ve öğrenciler 24 Nisan'da tekrar ders başı yapmıştı.

12 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2022-2023 eğitim öğretim dönemi 16 Haziran yani bugün karnelerin dağıtılması ile son buldu.

Yaz tatili bugün verilen karneler ile resmen başladı ve binlerce öğrenci 13 hafta sürecek yaz tatiline girdi.

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan Ulubatlı Hasan İlkokulunda Yüreğir Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik'in katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi.

Öğrenciler, Yüreğir Milli Eğitim Müdürü Çelik'i okul bahçesinde çiçeklerle karşıladı. Sınıfları gezen Çelik, öğrencilere karnelerini kendi elleriyle verdi. Karne dağıtımından sonra öğrenciler Çelik ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karne dağıtımı sonrası Kitap Okuma Yarışmasında derece yapan öğrencilere ödüllerini veren Yüreğir Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, uzun bir tatil geçirecek olan öğrencilere kitap okumaları ve dinlenmeleri tavsiyesinde bulundu.

"Öğrencilerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum"

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik

Çelik, "2022-2023 eğitim öğretim yılını çok güzel geçiriyorduk. Birinci dönemi de çok güzel atlattık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz mutlu. Fakat 6 Şubat depremi asrın felaketiydi. Bu felaket neticesinde eğitime bir müddet ara vermek zorunda kaldık. Öğrencilerimiz çok zor şartlar altında tekrar döndü ve psikolojileri tekrar düzeldi. Bu dönemi de tamamlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimize depremin ilk anından beri psikolojik tüm destekleri sunmaya çalıştık. Bundan sonrada desteklerimiz olacaktır. Eğitim öğretimin sonuna geldik, karneleri de dağıttık. Öğrencilerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum. Tek isteğim var. Sadece kitap okusunlar, dinlensinler ve psikolojilerini düzeltmeye çalışsınlar. Velilerimiz öğrencilerimizi fazla üzmesin, yormasın ve kitap okumalarını sağlasınlar. İnşallah 2023 2024 eğitim öğretim yılına çok güzel bir şekilde başlayacağız." şeklinde konuştu.

Duygularını dile getiren minikler ise çok mutlu olduklarını, tatilde kitap okuyacaklarını ve oynayacaklarını söyledi.

"Dinlenmek beni bekliyor"

Yunus Çura

Dördüncü sınıfa geçtiği için mutlu olduğunu ifade eden Yunus Çura, "Sevinçliğim. Okullar tatil oldu, dinlenmek beni bekliyor. Güzel bir karneyle sınıfı geçmeyi başardım. Arkadaşlarımı özleyeceğim. Genellikle arkadaşlarımla vakit geçiririm, kurslara katılırım, kitap okurum." diye konuştu.

"Arkadaşlarımı özleyeceğim"

Azra Canlı

'Mutluyum, sevinçliyim, arkadaşlarımı özleyeceğim' diyen Azra Canlı, Tatilde dışarı çıkarım, oyun oynarım arkadaşlarımla. Akrabalarıma giderim." dedi.

"Kitap okuyacağım"

Arda Köse

Oyun oynamayı ve öğretmenini çok özleyeceğini belirten Arda Köse, "Karnemi aldım, sevinçli ve mutluyum. Dinlenmek beni bekliyor, çok yorgunum. Eve gittiğimde uyuyacağım. Kitap okuyacağım, dışarı çıkacağım oyun oynayacağım." ifadelerini kullandı.

"Tam istediğim gibi bir karneydi"

Hatice Kübra

Karnesini gördüğünde mutlu olduğunu kaydeden Hatice Kübra ise, "Tam istediğim gibi bir karneydi. Kitap okuyacağım, dışarı çıkacağım ve arkadaşlarımla oynayıp, dinleneceğim." şeklinde duygularını aktardı.

Çok başarılı olduğunu söyleyen Muhammed Ali El Adi, şunları kaydetti:

Muhammed Ali El Adi

"Dörde geçtim. Kardeşlerimle oynayacağım. Çok kitap ve hikâyeler okuyacağım ve çok çalışacağım."

Törene Yüreğir Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okullarda 3 aylık yaz tatili, Eylül'ün 11'inde sona erecek ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlayacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir