• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Özgür Der`e yönelik saldırılar İstanbul`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Suriye`nin Rojava bölgesinde katliamlar yaşandığını iddia eden PYD ve ANF kaynaklı haberler sonrasında Türkiye`deki İslami kurum ve kuruluşlar hedef haline getirildi. Özellikle ANF`de çıkan yalan ve iftira dolu haberlerle Özgür-Der` in hedef haline getirilmesinin ardından Özgür-Der`in iki şubesine Molotoflu ve silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi.
 
"Bıji Berxwedana İslami"
Saldırıları protesto etmek amacıyla Saraçhane Parkında bir araya gelen yüzlerce kişi olayı kınayarak lanetledi. Özgür-Der `in gerçekleştirmiş olduğu protesto eylemine Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı`nın yanı sıra çok sayıda STK destek verdi.
 
Protestoya katılan yüzlerce kişi "Yaşasın İslami Mücadelemiz", "İslami Hareket Engellenemez", "Özgür Der Susmaz Susturulamaz","Bıji Berxwedana İslami", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" ve "Yaşasın Suriye Direnişimiz" sloganlarını attı.
 
`Katliam var` diyenlerin tek bir delili yok
Çok mantık dışı bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade eden Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Çok basit bir mantık kuralıdır. Bir şeyin olmadığını siz ispat edemezsiniz. Bir şeyin olduğu varlığı ile ancak ispat edilebilir. Tam bir aydır `Rojava`da katliam var` diye ortalığı ayağa kaldıranlar ortaya tek bir tane delil veya fotoğraf koyamamışlardır. İslami kurum ve kuruluşları karalamaya, olmayan katliamı kabul etmelerine yönelik kara bir propaganda yürütüyorlar.
 
Biz onlara da şunu söylüyoruz eğer iddia ettiğiniz gibi bir veri bir kanıtınız varsa ortaya koyun bizler bunu da lanetleyelim. Ama bunu yapmak yerine geçmişte Baas rejiminin yapmış olduğu katliamların video ve fotoğraflarını ortaya atarak İslami direnişi mahkûm etmeye dönük çabalarınızı kabul etmeyeceğiz ve buna sessiz kalmayacağız" diye konuştu.
 
"Özgür Der`e yapılan saldırı bizlere yapılmıştır"
Mustazaflar Cemiyeti adına söz alan Abdullah Aslan ise saldırıları kınadıklarını ve olayı lanetlediklerini söyledi. Yaşananları İslami camialar olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Aslan, "Sözü edilen malum grup geçmişte de İslami dernek ve cemaatlere yönelik İslami faaliyetlerinden dolayı saldırılar gerçekleştirmiştir. Bazı yerlerde dernek yetkilileri katledilmiştir.
 
Yapılan saldırılar kesinlikle bizi yıldırmayacaktır. Bu bağlamda Müslümanların yekvücut olup kimden gelirse gelsin, olacak tüm saldırılara karşı birlikte durmaları gerekmektedir. Bizler burada olarak bunu dile getiriyoruz ki Özgür Der`e yapılan bir saldırı bizlere yapılmıştır. Çünkü hepimiz Müslümanız ve birbirimizin kardeşiyiz. Yaşanan olayı lanetliyoruz ve bir an önce bu saldırılardan, şiddetten vazgeçilmesi gerektiğini önemle vurguluyoruz" dedi.
 
"Özgür-Der`e saldırılar acziyet ve tutarsızlığın itirafıdır!"
Yapılan konuşmalar sonrasında bir basın açıklaması dağıtıldı.
 
"Özgür-Der`e Saldırılar Acziyet ve Tutarsızlığın İtirafıdır!" başlığıyla dağıtılan açıklamada, "Rojava`da katliam iddialarının düzeysiz bir propaganda kampanyasından ibaret olduğunun her geçen gün biraz daha belirginleşmesi karşısında PKK çevrelerinin tahammülsüzlüğü giderek fiili saldırganlığa dönüşmekte. Yoğun dezenformasyon ve çarpıtma çabalarının paralelinde yürütülen kampanyanın hedefine oturtulan Özgür-Der aleyhine sürdürülen iftiralar, hakaret ve tehditlere şiddet eylemleri de eşlik etmekte. 8 Ağustos gecesi Van Şubemize yönelik saldırının ardından dün gece de Diyarbakır Bağlar Temsilciliğimiz molotoflu saldırıya uğradı.
 
On yıllardır devletin baskısından, muhalif düşüncelere tahammülsüzlüğünden, tek tipleştiremediği unsurlara karşı inkar ve imha siyaseti izlediğinden, faili meçhullerden şikayet edenler tutum ve eylemleriyle eleştirdikleri devletin ahlakını ve tarzını birebir benimsediklerini, içselleştirdiklerini ortaya koymaktadırlar. Farklı olana tahammülsüzlük saldırganlaşmayı, Kürdistan coğrafyasında hegemonya siyaseti şiddeti beraberinde getirmektedir.
 
Bir kere daha hatırlatıyoruz. Saldırılarınızla bizi susturamaz, gerçekleri örtemezsiniz. Bu tür tavırlar sadece acziyetinizi ve iddialarınızın altının boş olup tartışılmasından korktuğunuzun göstergesidir. Ve hiç kuşkusuz bu saldırılarınıza bakarak tüm halkımız, fırsat bulduğunuz zeminlerde nasıl bir ortam tesis etmeye niyetli olduğunuzu, zulüm ve propagandanıza boyun eğmeyecek oluşumlara karşı nasıl canavarlaşabildiğinizi de açıkça görmekte ve öğrenmektedir" denildi.
(Abdülkerim Aslan/Enes Durmaz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir