• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Sağanak Yağmur Kars`ı Göle Çevirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kars`ta yaklaşık 10 dakika yağan sağanak yağmur caddeleri sular altında bıraktı. Kars`ta son bir haftadır etkili olan sağanak yağmur, cadde ve sokakları dereye çevirdi. Caddelerin sular altında kaldığı kentte bazı işyerlerine de su doldu. Özellikle son günlerde etkili olan yağışlı hava Kars genelinde ekili alanlarda maddi hasara yol açtı. Bugün öğleden sonra 10 dakika sağanak şekilde yağan yağmur tekrar caddeleri sular altında bırakırken, vatandaşlarda karşıdan karşıya geçmek için çeşitli metotlar başvurarak karşıdan karşı ya geçti.

Kars`ta yaklaşık 10 dakika yağan sağanak yağmur caddeleri sular altı nda bıraktı.

Caddelerin sular altında kaldığı kentte bazı işyerlerine de su doldu. Özellikle son günlerde etkili olan yağışlı hava Kars genelinde ekili alanlarda maddi hasara yol açtı. Bugün öğleden sonra 10 dakika sağanak şekilde yağan yağmur tekrar caddeleri sular altında bırakırken, vatandaşlarda karşıdan karşıya geçmek için çeşitli metotlar başvurarak karşıdan karşı ya geçti.

Kent merkezinin yüksek kesimlerinden gelen yağmur suları Faikbey Caddesi ile Gölyeri mevkiinde gö letler oluşmasına neden oldu. Yağmur sularının doldurduğu caddelerde sular altında kalan iş makineleri ve araçlar ilginç görüntülere sahne oldu. Bir araç yağmurdan ka çarken su bacasına düşerken, vatandaşlar da karşıdan karşıya geçmek için kepçeye bindi. Kepçe yardımıyla karşı tarafa geçen vatandaşlar, su kanalarını n belediye tarafından açılmasını istediler.

Öte yandan, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada ise hafta sonuna kadar devam edecek yağmurlu havanın sele neden olabileceği belirtildi. Yetkililer vatandaşları sel baskınlarına karşı da uyardı.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir