• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Harvard Tıp'ta organ kaçakçılığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başsavcısı Gerard Karam yaptığı açıklamada, 55 yaşındaki Lodge’un organ kaçakçılığı yapmakla suçlandığını belirtirken “bazı suçların anlaşılamayan türden olduğuna” dikkat çekti.

Başsavcı yaptığı açıklamada, “Bu olay, söz konusu kurbanların çoğunun vücutlarının tıp uzmanlarını eğitmek ve bilime hizmet etmek için kullanılmasına gönüllü olarak izin vermiş olması ile daha da dehşet verici hale geliyor” dedi.

İddianameye göre Lodge’un 63 yaşındaki karısı Denise Lodge ve diğer 5 kişi ile, organları alıp satmak için ‘ABD çapında bir ağ’ kurdu.

İddianameye göre Lodge 2018 ile 2022 yılları arasında ‘yakılmadan önce tıbbi araştırma ve eğitim için bağışlanan cesetlerden organ ve diğer parçaları çaldığı’ belirtildi.

İddianamede Lodge’un bu organ ve vücut parçalarını Boston’daki morgdan New Hampshire, Govestown’daki evine taşıdığı ve orada karısı ile birlikte bu organları diğer iki sanık olan Katrina Maclean ve Joshua Taylor’a sattığı iddia edildi.

Lodge’un zaman zaman Maclean ve Taylor’ın morga girmesine ve ne alacaklarına karar vermek üzere cesetleri incelemelerine izin verdiği de iddia edildi.

Savcılığa göre, 44 yaşındaki Maclean ve 46 yaşındaki Taylor bu insan kalıntılarını ekonomik kazanç elde etmek üzere Lodge’dan alıp başka kişilere sattı.

Şarku’l Avsat’ın AP’den aktardığına göre Harvard Tıp Okulu yönetimi ise kampüste böylesine ‘son derece rahatsız edici’ bir olayın meydana gelmesinden duyduğu şoku dile getirerek, Lodge’un 6 Mayıs’ta işten çıkarıldığını duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir