• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kosova'dan Sırbistan açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Kurti, İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla ile Kosova'nın Güvenlik Konseyi toplantısının ardından düzenledikleri basın toplantısında, dün iki ülkenin sınır bölgesinde, Sırbistan tarafından 3 Kosovalı polis memurunun kaçırıldığını belirterek, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurti, Güvenlik Konseyi üyeleriyle, ülkenin kuzeyindeki dört belediye ve Sırbistan sınır bölgesi başta olmak üzere genel güvenlik durumunu görüştüklerini ve kurumlardan öneriler aldıklarını kaydetti.

Dün yaşanan "kaçırılma" olayının suçla mücadele eden Kosova polisinden intikam almayı amaçladığını ifade eden Kurti, "Sırbistan'ın hedefleri, güdüleri ve iştahı değişmedi, davranışlarıyla bizi şaşırttığı söylenemez. Garip olan, sürekli gerilim ve istikrarsızlaştırma için bahaneler arayan ve hiçbiri olmadığında yaratmaya hazır olan Sırbistan'ın eylemlerine karşı uluslararası aktörlerin sessizliği ve hoşgörüsüdür. 3 Kosova polis memurunun kaçırılması bunun en açık ve en taze kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Olayın, Sırbistan toprakları içerisinde bir gözaltı olayı olmadığını, Kosova toprakları içerisinde bir kaçırılma olduğunu belirten Kurti, bölgenin uydu haritalarını göstererek, şunları söyledi:

"KFOR ve Kosova Polisi olay yerindeydi ve Sırbistan istikametinde yabancı bot ve ayakkabı izlerine rastlandı, plastik kelepçeler de bulundu. Peki nasıl oluyor da polislerin Sırbistan'da gözaltına alındığını iddia ediyorlar, oysa plastik kelepçeler tam da bahsettiğimiz yerde, Sırbistan sınırının (3 ayrı yönden) 1 kilometre, 300 metre, 670 metre uzağında, Kosova topraklarının içerisinde bulundu."

Bu haberler de ilginizi çekebilir