• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hastadaki kistler kalbi durdurularak temizlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nadir rastlanan bir hastanın kalp ve akciğerinin içindeki kistler kalbi durdurularak temizlendi.

Göğüs ağrısı, halsizlik ve nefes darlığı şikâyetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif inan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisine müracaat eden 43 yaşındaki bayan hastada yapılan tetkikler ve araştırmalar sonucu kalp ve akciğerde halk arasında kist hastalığı olarak adlandırılan kitlelere rastlandı.

Kalbi durdurularak operasyona alınan hastanın yaklaşık 8 santimetrelik kisti başarıyla çıkarıldı.

Gerçekleştiren operasyon hakkında bilgi veren Doç.Dr. Mustafa Abanoz, "Ameliyata aldığımız hastanın öncelikle akciğerindeki kistini temizledik. Daha sonra kalp akciğer pompasına girerek kalbi durdurduk. Kalbin sağ ventrikülüne yerleşmiş olan yaklaşık 8 cm lik kisti temizleyerek operasyonu sonlandırdık. Bugün ameliyat sonrası 5. gün, 2 gün sonra hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Abanoz, "Kist hidatik hastalığının insanlarda daha çok Karaciğer, Akciğer ve diğer tüm vücut organlarına rahatlıkla yerleşebilen bir parazit olduğunu vurgulayan Dr. Abanoz, bunlardan kurtulmak için öncelikle kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi;  “Çiğ yenilen sebze ve meyvelerin iyice yıkanarak tüketilmesi lazım. Kedi ve Köpek gibi evcil hayvanların bağırsaklarında yaşadığı için veteriner kontrolünde olması gerekiyor. Keçi ve koyun gibi diğer hayvanlar ara konakçı olduğu için bu hayvanlarında kesimlerinde kist tespit edilirse bunları hayvanlara yem olarak vermeyip çukur kazılarak gömülmesi gerekiyor. Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle kesim yapılacak hayvanlarda bunlara dikkat edilmesi lazım." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir