• DOLAR 32.25
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2400.624
  • ...
Afganistan'da sel ve taşkınlar temiz su kaynaklarına erişimi azalttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Vekili Mevlevi Abdulkebir, Enerji ve Su Bakanı Abdullatif Mansur ile yaptığı görüşmede, ülkede yaşanan kuraklıkla mücadele ve içilebilir su kaynaklarına erişim konusunda yapılması gerekenleri konuştu.

Görüşmede, son sellerin ülkede kuraklığa ve temiz/içilebilir su sıkıntısına neden olduğunu hatırlatan Enerji ve Su Bakanı Mansur, Bakanlığın, geçmiş yıllarda selden etkilenen bölgeleri kaplayan büyük miktarda suyu korumayı başardığını kaydetti.

Başbakan Abdulkebir'i son durumlar hakkında bilgilendiren Mansur, su kontrolü sektöründe bu yıl kuraklıktan etkilenen bölgeleri kapsayacak şekilde tüm anlaşmaların yapıldığını aktardı.

Başbakan Abdulkebir ise, Afganistan'ın yıllardır şiddetli kuraklık yaşadığını, çiftçilerin su sıkıntısı çektiğini ve yer altı sularının bazı şehir ve bölgelerde en derin seviyeye ulaştığını söylediği belirtildi.

Abdulkebir'in, Bakan Mansur'a, "Kuraklıkla mücadele için Kabil'e ve diğer birçok bölgeye temiz su sağlamamız gerekiyor." dediği öğrenildi.

Son olarak Başbakan Abdulkebir, ülkedeki su kıtlığı ve kuraklık sorunlarının aşılması için Bakan Mansur'dan gerekli önlemleri almalarını istediği kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir