• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Araç kullananlar dikkat: Bunu sakın unutmayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trafikte sürüş güvenliğinin sağlanması ve araçtan beklenen maksimum performansın alınmasının ancak araç bakımının düzenli yaptırılmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çeken Çelepkulu, aracın bakımının yapılmaması durumunda olası arızalara dikkat çekti.

Araç bakımının araç parçalarının işlevselliklerinin uzun yıllar boyunca korunmasını sağladığını ve düzenli gerçekleştirilen periyodik bakımlar ile bütçe planlamasını bozacak ekstra masrafların da önüne geçileceğine dikkat çeken Çelepkulu, sürücülere önemli uyarılarda bulundu

"Filtreler çabuk kirlendiğinden değişmesi gerekiyor aksi halde araç fazla yakıt yağ yakar"

Yaz ayına geçiş sürecinde kışın belirli zorluklarla karşılaşan aracın özellikle filtrelerinin değişmesi gerektiğini belirten Çelepkulu, "Sıfır araçları olanlar 10-15 bin kilometreye kadar garanti kapsamında oldukları için kendi servisleri tarafından aranıp bakım yapmaları isteniyor. Onun dışında araçlar belirli süre, kıştan, yaza geçişte muayeneye götürmemiz lazım, aracın bakımını yapmamız lazım. Araç bakımı yapılırken özellikle filtrelerin değişmesi gerekiyor. Malumunuz Siirt'te çok tozlu ortamlarda yaşıyoruz. Aracımızı 2-3 günde bir yıkmamıza rağmen tozlanıyor. Filtreler çok çabuk kirlendiğinden değişmesi gerekiyor, aksi halde araç fazla yakıt, yağ yakar." uyarısında bulundu

"Yaza girdiğimiz halde kış lastiği kullanan sürücüler var"

İleri Sürüş Tekniği Uzmanı Zakir Çelepkulu

Aracın suyunu karbüratörünü ve diğer kısımlarını elden geçirmek gerektiğini ifade eden Çelepkulu, "Akünün değer ölçümü yapılmalı, oksitlenmiş yerleri temizlenmelidir. Yaza giriş sürecinde kış lastiği kullanan sürücüler var, daha yaz lastiğini değiştirmemiş seyahat eden vatandaşlar var. Ya unutmuş veya o bilinçte değillerdir. Kış lastiği bu mevsimde araca zarar veriyor. Kış lastiğini çıkarıp yaz lastiği takmalı veya mevsimlik lastik kullanmalıyız. Çünkü kış lastiği zarar görecek ve gelecek yıl o lastikleri kullanamayacaksınız. Kış lastiğini söküp yaz lastiğini takmadığınızda aracı yorar, fazla yakıt yakar ve alt ekipmanlarına zarar verirsiniz." ifadelerini kullandı.

"Aracın bakımını zamanında yapmadığında gereksiz masraflara yol açarsınız"

Araç bakımı yapılmadığında ne tür sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çeken Çelepkulu, "Aracın filtreleri kirlendiğinde, tıkandığında araç rahat nefes alamaz. Filtrelerin içini açıp baktığınızda, kelebek mi, çöp mü dersiniz her şey var. Araç rahat nefes almaz zorlanır, fazla yakıt kullanırsınız. Aracın içinden temiz, refah bir hava almak istiyorsanız klima (polen)filtresini değiştirmemiz gerekiyor, tozlu ortam, köyler orman arazileri, ekin yapılan yerlerden geçtiğinizde filtreler samanı tozu çekiyor. Filtreler tıkandığında işlevini yitiriyor, bu şekilde biz de araçta sağlıklı nefes almamış oluyoruz. Araç bakımına mutlaka dikkat edelim aracın bakımını zamanında yapmadığında gereksiz masraflara yol açarsınız." şekinde tavsiyelerde bulundu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir