• DOLAR 32.383
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2406.526
  • ...
Depremzede çocuklardan örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıkımların devam ettiği Adıyaman'da enkazdan geriye kalan alanı gezen çocuklar enkaz kaldırıldıktan sonra buldukları altınları yetkililere teslim etti.

Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Gümüş Kent enkazını gezen üç küçük arkadaş enkazda buldukları çeyrek ve yarım altınları yetkililere teslim etti.

Çınar Orcun, Serhan Gazi Ekici, Tayip Ayaz isimli üç arkadaş enkazı kaldırılan binalarının üzrine gezeken bina sakinlerine ait peçeteye saklı altın buldu.

Enkazda gezdiği sırada ayağının takılıp düştüğünü belirten çocuklardan Tayip Ayaz, düştüğü yerde peçeteye sarılı halde altın bulduklarını söyledi.

Ayaz olayı şöyle anlattı:

"Benim ayağım takıldı, düştüm. Daha sonra arkadaşlarımı çağırdım. Benim düştüğüm yede bir peçete gördük, peçetenin içinde bir şey var gibiydi. Peçeteyi açtığımızda içerisinde 3 çeyrek 2 yarım altın olduğunu fark ettik. Durumu mahalledeki fırıncı abimize bildirdik. O da polisleri arayıp durumu izah etti. Daha sona bulduğumuz altınları polise teslim ederek günün kahramanı olduk."

Enkazı üzerinde gezdikleri binanın kolonu kesildiğinden dolayı binanın yıkıldığını belirten Ayaz, bina yıkıldığında enkazın altında kalan Harun isimli bir arkadaşlarının vefat ettiğini belirtti.

Deprem sırasında aynı binanın 3'üncü katında kaldıklarını ifade eden Ayaz, o esnada hızla aşağı indiklerini ve kurtulduklarını aktardı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir