• DOLAR 32.368
  • EURO 34.702
  • ALTIN 2390.682
  • ...
Umut Kervanı Tarsus Derneği'nden hayırseverlere "Kurban" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayık, Umut Kervanı olarak, hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda kurbanlıkların temininden hijyenik ortamda kesimine, paketlenip yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar bütün süreçleriyle yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Kurbanın, Rabbimize yakın olmaya, sevgisini ve rızasını kazanmaya, verilen nimetlere şükretmeye vesile bir ibadet olduğunu anımsatan Bayık, kurban ibadetinin aynı zamanda içinde hem bireysel hem de toplumsal yararı barındıran bir ibadet olduğuna dikkat çekti.

"Kurban Allah'a bağlılığın sembolü mali bir ibadettir"

Kurbanın paylaşarak müminlerin birbirleriyle yakınlaşması olduğunu dile getiren Bayık, "Kurban, İslam'ın şiarı, Allah'a bağlılığın sembolü mali bir ibadettir. Rivayetlerde Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kurban ibadetini hicretin 2'nci yılından vefatına kadar, her yıl kurban kestiği şeklindedir. Müslümanlar da bu sünnet-i seniyye'ye uyarak o günden bugüne kurban ibadetini icra etmektedirler." dedi.

"Toplumda yardımlaşma ve kardeşliği, sevgiyi güçlendirecek çalışmaları ibadet bilinciyle yapmaktayız"

Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gördüklerini vurgulayan Bayık, şöyle devam etti:

"Tarsus Umut Kervanı olarak yıllardır, kurban ibadetini yerine getiren hayırseverlerimiz ile yetim ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında, köprü vazifesi görerek, toplumumuzda dayanışma ve yardımlaşma ile kardeşliği, barışı ve sevgiyi güçlendirecek çalışmaları ibadet bilinciyle icra etmekteyiz."

"Kurbanınız umut olsun"

Kurban ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden Bayık, "Kurban ibadetinin yapılacağı kutsal bir mevsimin daha gölgesi üzerimize düştü. Umut Kervanı olarak üzerimize yüklenen toplumsal sorumluluk ve ibadet anlayışıyla, çalışma paydaşlarımızla 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla 2023 kurban organizasyonumuz için altyapı hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

"Hayırseverlere yardımcı olmaya hazırız"

Kurban bedellerini açıklayan Bayık, "Tarsus Umut Kervanı olarak, hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda, kurbanlıkların temininden hijyenik ortamda kesimine, paketlenip yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar, bütün süreçleriyle yardımcı olmaya hazırız. Hayırseverler vekâletlerini, dernek büromuza gelerek bizzat verebilecekleri gibi ödemelerini kurumumuz banka hesaplarına yaparak, telefon ile de verebilirler." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir