• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Hala PKK`ye İnanıyor musunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Münir Aydın / Haber-yorum

Pkk`nin doksanlı yıllarda özellikle Güneydoğu`da İslami Camiaya  yönelik yaptığı sindirme operasyonları ile camide ders alan veya veren yüzlerce insan hunharca katledilmişti. Pkk, Güneydoğu`da bütün gücü ile İslami camiaya saldırırken Batı`daki Müslümanlar bölgede yaşanan bütün gelişmeleri Pkk`nin medyasından dinledi ve onların söylediklerini gerçek olarak kabul etti.

Kurulduğu günden bugüne kadar kendilerinin dışındaki hiçbir oluşuma tahammül göstermeyen Pkk, oluşumlar ister İslami olsun ister gayri İslami olsun onlara üç seçenek sundu. Ya Pkk`nin saflarına katılacaklar, ya Güneydoğu`yu terk edecekler ya da bu iki seçeneği kabul etmeseler öldürüleceklerdir.

Pkk`nin bölgede varlığını sürdüren oluşumlara karşı sunmuş olduğu bu üç seçenekten zilleti kabul edenler ya Pkk`nin saflarına katıldı ya da Pkk gibi düşünmeye başladı. Pkk`nin bölgede oluşturduğu katliamları görmezden gelen oluşumlar Hizbullah Cemaatini günah keçisi olarak seçti.

Gerek doksanlı yılların şartları gerekse de Hizbullah Cemaatinin kendisini savunacak medya gücünün olmaması Pkk`nin Hizbullah Cemaatine olan kara propaganda çalışmalarının Türkiye medyasında doğruymuş gibi algılanmasına zemin hazırladı.

Güneydoğu`da doksanlı yıllarda çatışmaları başlatan tarafın Pkk olduğu herkesin malumudur. Bütün bunlara rağmen özellikle İslami camiaların bir bölümü medyanın da etkisiyle olayların başlatan tarafın Hizbullah cemaati olduğu kanaatine vardı.

Son günlerde özellikle Özgür-Der çevresine yapılan saldırılar Pkk`nin İslami camialara olan tahammülsüzlüğünün hala bitmediğini göstermektedir. Doksanlı yıllarda olan kin ve nefretin günümüzde de devam ettiğini görmekteyiz. Pkk, örgüt olarak herhengi bir İslami camianın değil, İslam`ın düşmanlığını yapmaktadır. Fakat maalesef hala İslami camiaların bir bölümü bunu anlamakta ısrarcı davranmaktadır.

Pkk medyası kendisine yakın olan İslami camiaların dışındaki bütün camiaları "Kürt Düşmanı" olarak addetmektedir. Geçtiğimiz günlerde kendisine yakın olan camiaların dışındaki bütün İslami camiaları hedef haline getirerek isimlerini tek tek listelemişti.

Pkk`nin doksanlı yıllarda yürüttüğü kara propaganda haberlerine inanarak İslami camiaları töhmet altında bırakanların Pkk medyasının son zamanlarda yaptığı propagandaları da hatırlatarak sormak istiyorum;

Pkk`nin geçmişte Müslümanlara yönelik yaptıkları kara propagandalara hala inanıyor musunuz?

Kendisine yakın olanların dışında bütün İslami camialara tahammül edemeyen Pkk`nin yürüttüğü ve hedef haline getirdiği Müslümanlara hala devlet eliyle kuruldu gibi gülünç ve inandırıcı olmayan iftiralara pirim veriyor musunuz?


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir