• DOLAR 32.402
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2385.985
  • ...
Kırıkkale'de sağanağın ardından 19 köyde hasar oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafta sonu yaşanan sağanağın ardından zarar gören Sulakyurt ve Balışeyh ilçesindeki köyleri ziyaret eden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, toplam 19 köyde yağış nedeniyle hasar meydana geldiğini açıkladı.

Tekbıyıkoğlu, selden zarar gören 3 kilometrelik köy yolu, 300 dönümlük tarım arazileri ve bahçelerde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Tekbıyıkoğlu, olağan mevsimsel akışın dışında son yıllarda bölgenin bu aylarda yüksek derecede yağış aldığını ifade etti.

Tekbıyıkoğlu,"Toplam 19 köyümüzde son 2 günlük yağışta hasar meydana geldi. Danacı köyümüzün dere yatağında DSİ, İl Özel İdaresi ile özel sektör destekli araçlarımızla beraber iyileştirme çalışması yapıyoruz. Sadece bu köyümüzde değil, yaklaşık 7 grup halinde bütün köylerimizde benzer iyileştirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Temennimiz ne tarımsal ne can ne de hayvanlarımıza dokunan istenilmeyen bir olayın olmaması yönünde. Tüm ekiplerimiz ve iş makinelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir