• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Depremzede kiracılardan Cumhurbaşkanına çağrı: Biz de konut istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deprem sonrası mahalle aralarında kurdukları çadırlarda yaşayan depremzede kiracılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a seslenerek kendileri için de konut yapılmasını istedi.

Aynı gün meydana gelen iki büyük depremde 216 bin 744 konuttan 147 bin 700'ü hasar görürken yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 56 bin 256 konutta enkaz haline geldi.

Depremzede kiracılar TOKİ tarafından yapımına başlanan konutlarda kendilerine de ev yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

"Evim yıkıldı hanımım altta kaldı"

Ali Okan 

Meydana gelen depremde eşini kaybettiğini dile getiren 80 yaşındaki Ali Okan, "Deprem öncesi kiracı olarak yaşıyordum meydana gelen depremde oturduğum ev yıkıldı hanımım vefat etti. Paşamıza sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a sesleniyorum: Biz kiracılara da ev yapmanızı rica ediyorum. Ben de kiracıyım. Bu çadırlarda yaşayamıyorum, 80 yaşındayım sefillik içerisindeyim. 6 Şubat'tan beri çadırlarda rezillikteyiz.  Çadırlarımızda su yok, tuvalet yok, buraya günlük yemek gelmiyor bu semte. İhtiyaç gidermek için caminin lavabolarını kullanıyoruz. Ayıp değil mi?" şeklinde konuştu.

"Bana da ev yapılmasını istiyorum"

Seyfiye Avcı

Hasta eşiyle birlikte çadırda yaşamak zorunda kaldığını dile getiren depremzedelerden Seyfiye Avcı Adıyaman'da yapılacak 44 bin 459 konuttan kendisine de yapılmasını istedi.

Avcı, "6 Şubat'ta meydana gelen depremde oturduğumuz ev yıkıldı. Tüm eşyalarımız yıkılan evin altında kaldı. Şu an çadır da kalıyoruz. Kaldığımız çadırlara su ve yemek gelmiyor. Çocuklarımız bu ortalıkta perişan oluyor. Ben buradan Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'a sesleniyorum. Bize de ev yapılmasını istiyorum. Çadırlar da rezil oluyoruz. Biz kiracılara da e yapılsın bizim hakkımız neyse bizde onu ödeyerek ev sahibi olalım. Eşim hasta çadır da yaşamak zorunda kalıyor." dedi.

"Yapılacak konutlardan bize de yapılmasını istiyorum"

Şerife Avcı

Yapılacak konutlar için kiracıların da Şerife Avcı, "Deprem nedeniyle kaldığım ev yıkıldı. Biz de depremzedeyiz ve şu an çadırlarda yaşıyoruz. Depremde annemi kaybettim. Şu an babam ille birlikte ortada kalmışız. Kaldığımız yerde su, lavabo yok. Çocuklarım küçük ve burada aç kalıyor. Hepimiz dışarıda kalmışız. Yapılacak konutlardan bize de yapılmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızın sesimizi duymasını ve bize de ev yapmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir