• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Ankara esnafı Büyükşehir Belediyesine seslendi: Su taşkınlarına çözüm bulun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara’da neredeyse her yağış sonrası biriken yağmur suları, rögarların da taşmasına neden olurken, cadde üzerinde bulunan birçok işyeri ve evler su altında kalıyor.

Son zamanlarda su baskınlarından dolayı sıkıntı çektiklerini dile getiren Ankara esnafı, İLKHA muhabirine konuşarak Başkentin ayıbı olan bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

“Yetkililerden çözüm bekliyoruz”

20 yıldır Ankara’da yağmur sonrası sıkıntı çektiklerini ifade eden Mustafa Uludoğan, “Yağmur sıkıntısı 20 yıldır bildik bileli bu çevrede var. Son yıllarda gün geçtikçe betonlaşmayla birlikte daha ciddi problemler oluşturmaya başladı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bu haftada bir olmaya başladı. Mayıs ve Haziran aylarıyla birlikte belki birkaç günde bir olmaya başladı. Altyapı problemini maalesef bir türlü çözüm bulamadık. Burada hem milli servet hem zaman ve hem de hijyen kaybı var. Buradaki malzemelerin çoğunluğu üst sekmen ürünler hepsi çöpe gidiyor. Bu milli servet kaybıdır. Bu sorunun bir an önce çözüm bulması gerekiyor.” dedi.

“Altyapıyı sağlamlaştırmaları lazım”

Esnaflardan Gökhan Klas, ise şunları söyledi:

“Her şiddetli yağmurda bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Geçen yılda ondan önceki yılda başımıza geldi. Sorunun giderilmesi için birçok kes Çankaya Belediyesine müracaat ettik ama bir türlü bu sorun giderilmedi. Rezilliğimizi görüyorsunuz. Bütün malımız mülkümüz her şeyimiz burada sele kapıldı gitti. Altyapıyı sağlamlaştırmaları lazım. Altyapı sorunundan dolayı biraz yağmur yağdığında su buraya gelip çöküyor. Vaziyet görüldüğü gibi.”

“2023 yılındayız, Türkiye’nin Başkenti Ankara bu durumu yaşıyor”

Deposuna su bastığını ve tüm ürünlerinin çöp olduğunu belirten esnaftan Abdullah Yaman, “Burada Pazar esnafıyım. Depomuz burada. Mallarımız zaten hep batmış. Yağışın olacağın meteoroloji günler öncesinden söylüyor ama önlem alınmıyor. En azından mazgallar temizlenmesi lazım. Meteoroloji Ankara’da sağanak yağış diye uyarıyor. Sel uyarısı oluyor. Her şeye rağmen 2023 yılındayız Türkiye’nin Başkenti Ankara bu durumu yaşıyor. Böyle bir şey olamaz. Şimdi Mansur başkandan zararımızın telafi etmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir