• DOLAR 32.299
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2436.92
  • ...
Ürdün'den halkın yüzde 84 siyonistlerle her türlü ilişkiye karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün'de Washington Araştırma Enstitüsü tarafından yaptırılan bağımsız bir bölgesel şirket tarafından yürütülen bir kamuoyu araştırması, halkın işgalci rejime karşı olduğunu ortaya koydu.

Mart ve Nisan 2023 arasında yapılan ankete göre, Ürdün ile siyonist işgal arasında yaklaşık 30 yıl önce imzalanan uzlaşma anlaşmasına rağmen Ürdünlüler, yüzde 84'lük bir oranla ekonomilerine yardımcı olacak olsa bile siyonist şirketlerle iş anlaşmaları yapılmasına karşı çıktıklarını ve ayrıca siyonist oluşumla başka yönlerden işbirliğine karşı olduklarını gösterdi.

Öte yandan Ürdünlülerin yüzde 76'sı, deprem veya diğer doğal afetler gibi acil insani durumlarda bile Ürdün'ün veya başka bir Arap ülkesinin siyonist oluşumdan insani yardım almasını reddettiklerini ifade ettiler.

Ayrıca Ürdünlülerin yüzde 72'si Netanyahu'nun sağcı hükümetine karşı yapılan protestoları olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek destekledi.

Aynı araştırmada katılımcılara Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin normalleşmesi de soruldu. Ürdünlülerin yüzde 53'ünün Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin geri dönüşünü ve bunun bölgesel duruma olumlu etkisini memnuniyetle karşılarken, yüzde 44'ünün ise bu konudaki memnuniyetsizliğini dile getirdikleri görüldü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir