• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
`Camilerimizi sahipsiz bırakmayalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Merkez Şavurlar Camii İmam Hatibi Molla Fahrettin Aslan, camilerinde insanlar gibi bayram etmeye ihtiyaç duyduğunu, camilerin bayramı ise insanların orada toplu bir şekilde ibadet etmesi olduğunu söyledi.


Müslümanların Ramazan ayının dışındaki zamanlarını da Ramazan gibi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Molla Fahrettin Aslan, "Şunu unutmamalıyız nasıl ki bizler bayram ediyorsak, bayramda seviniyorsak emin olun camilerde bayram eder ve sevinirler. Camilerin bayram ettiği günler vardır. Cuma günleri camiler bayram ederler. Bayram namazlarında camiler bayram eder. Çünkü o zamana kadar yüzde 10 bile dolmayan camiler o gün tıklım tıklımdır. Cami genişler ve adeta yüreğini açmış bütün müminleri kucaklıyor" dedi.


"Elde ettiğimiz güzellikleri önümüzdeki Ramazana kadar muhafaza edelim"
Bir ay boyunca ayakların camilere alıştığını ifade eden Aslan, "Bir ay boyunca teravihten teravihe, mukabeleden mukabeleye koştuk. Vakit namazlarımız elimizden geldiğince cemaatle eda etmeye çalıştık. Ne olur açtığımız bu hayır kapısını kapatmayalım. Camileri sevindirelim. Ramazan boyunca camilere bayram ettirdik. Bu ibadet kapısını devam ettirelim. Mümkün mertebe elimizden geldiği kadar vakit namazlarımızı cemaatle ve camilerimizde eda edelim. Camiyle cemaatle seneye Ramazan ayına kadar elveda demeyelim. Ve o şekil camilerin de bayram ettiğini unutmayalım. Camilerimizi yine aynı şekilde dolduralım. Mademki böyle bir başlangıç yaptık; bunu devam ettirelim. Diğer Ramazan`a kadar bu Ramazan da kazandığımız, elde ettiğimiz güzel alışkanlıklarımız, güzel huylarımızı diğer Ramazana kadar muhafaza edelim" diye konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir