• DOLAR 32.256
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2473.791
  • ...
Lübnan siyonistlere karşı ''savaş'' pozisyonu aldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan ordusu, dün işgal güçlerinin göstericilere müdahalesinin ardından Lübnan'ın güneydoğusundaki Kefr Şuba'daki sınır bölgesine konuşlandırılacağını duyurmuştu.

İşgalcilerin Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabında, Lübnan sınırındaki Cebel Russ bölgesinde gösterilerin başladığını duyurdu. Adraee, protestocuların bölgedeki  işgal askerlerine taş attığını ve işgal  güçlerinin göstericileri dağıtmak harekete geçtiğini bildirdi.  Açıklamada, "Lübnan sınırında güvenlik ihlallerine izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Sözcüsü Andrea Tenenti de yaptığı açıklamada "Barış gücü askerlerinin UNIFIL'e bağlı olarak sahada bulunduğunu ve başlangıçtan beri orada olduklarını, düşmanlık eylemlerinin durmasını sağlamak, huzuru tesis etmek ve gerilimi azaltmaya yardımcı olmak için görev yaptıklarını" belirtti.
Ayrıca "Tarafları, yanlış anlamaları ve ihlalleri önlemek, bölgedeki istikrarı korumaya katkıda bulunmak için etkin bir şekilde yerine getirdiğimiz koordinasyon mekanizmalarını kullanmaya teşvik ediyoruz" denildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir