• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Yetimler Vakfından kurban bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara yönelik yardım çalışmaları yapan Yetimler Vakfı, "Yetime Kurban Olsun" projesi kapsamında kurban bağışı kampanyası başlattı.

Yurtiçinde ve yurtdışında yürüttükleri yardım faaliyetleriyle mazlumlara umut olan Yetimler Vakfı, her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya hazırlanıyor.

Kurban bağışlarına yönelik oluşturulan "Yetime Kurban Olsun" projesinin içeriği hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Cemil Cahit Ünsal, hayırseverlere çağrıda bulundu.

"Kurban Allah için ihlaslı yapılırsa kurbandır" diyen Ünsal, "Bayramı ancak Hazreti İbrahim ve İsmail Aleyhiselamın anlayışı ile karşılarsak bayramdır. Şunu belirtmek gerekir ki kurban kesmek zengin olmayı gerektirmiyor. Fedakârca düşünenler ile bugünlere ulaştık elhamdulillah. Tabi ki hedeflerimizi gerçekleştirmek, projelerimizi uygulamak için zengin gönüllere ihtiyacımız var. Her zaman olduğu gibi cömert, hayırsever ve zengin gönüllerin sevinç ve umut dağıtacağını biliyoruz. Bu bayramda da yetim ve mağdur sofralara hayırseverlerimizle beraber el ele vererek misafir olabiliriz." dedi.

"Bu Kurban Bayramı'nda da yetim, öksüz ve mağdurları beraber sevindireceğiz"

Kurban Bayramı dolayısıyla oluşturdukları "Yetime Kurban Olsun" projesinin detaylarını aktaran Ünsal, "Evet yine kutlu bir mevsime giriyoruz. Kurban Bayramının heyecanı şimdiden sarmış bizleri. Her yıl olduğu gibi yurtiçi ve yurtdışı kurban çalışmalarımız başlamıştır. Hedefimiz geçen yıllarda olduğu gibi yine binlerce yetim öksüz ve mağdura kurban eti ulaştırmak ve mazlum gözlere umut ve sevinç olmaktır. Yurtiçi ve yurtdışında gözleri yolunuzu/yolumuzu bekleyen binlerce yetim, öksüz ve mağdurun olduğunu unutmayalım. Asya, Afrika, Yemen, Filistin, Afganistan ve tüm mazlum coğrafyalar bizi bekliyor. Türkiye'deki yetim ve öksüzler de bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

Aktarımında kurban bağışı bedellerine de yer veren Ünsal, "Tüm temsilci kardeşlerimizin bu Kurban Bayramı'nda da gerekli hassasiyeti göstereceklerine ve fedakârca çalışacaklarına eminim. Zaten şu anda da alanda çalışıyorlar. Rabbim kısmet ederse bu Kurban Bayramı'nda da yetim, öksüz ve mağdurları hep beraber sevindireceğiz. Kurban bedellerimiz şu şekildedir: Türkiye'de büyükbaş kurban bedeli 5250 TL, Yemen 150, Filistin 300, Afganistan 150, Afrika 100, Asya 150 Euro'dur." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir