• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Alıkoyma girişimi üzerine operasyonla kurtarılan Türkiye gemisi yoluna devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk

Dünya genelindeki sivil deniz trafiğini gösteren "MarineTraffic" isimli internet sitesine göre, dün İtalyan özel kuvvetlerinin operasyonuyla kurtarılan ve geceyi Napoli açıklarında geçiren Türkiye bayraklı kargo gemisi GALATA SEAWAYS, İtalyan makamlarının incelemelerini tamamlamasının ardından öğle saatlerinde Fransa'daki varış limanına doğru hareket etti.

Diğer yandan İtalyan ANSA ajansının haberinde, gece saatlerinde olayla ilgili soruşturma başlatan Napoli Cumhuriyet Başsavcılığının gemi kaptanının ifadesine başvurduğu belirtildi.

Haberde gemi kaptanının, motor dairesinde dolaşan bıçaklı iki kişi gördüğünü, daha sonra bu kişilerin diğer göçmenlerle bir araya geldiği için alarm verdiğini aktardığı kaydedildi.

Ayrıca savcılığın, 2'si kadın 15 göçmenden 3'ünü silah taşımakla suçladığı ifade edilen haberde, gemide arama yapan İtalyan güvenlik güçlerinin de iki bıçak, bir de maket bıçağı ele geçirdiği aktarıldı.

Bu arada, gemiden çıkarıldıktan sonra Napoli Emniyet Müdürlüğüne götürülen 15 göçmenden 4'ü sağlık sorunları sebebiyle hastaneye sevk edildi. Hastaneye kaldırılanlar arasında hamile bir kadın, genel durumu kötü olan bir kişi, ayak bileği kırık olduğu düşünülen ve şiddetli hipotermi geçiren birer kişi bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir