• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Mazlum Der, Özgür Der`e yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Abdurrahim Ay, dün gece Özgür- Der Diyarbakır Bağlar ilçesi temsilciliğine yapılan molotoflu saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, sivil düşünce, sivil toplum, düşünce, ifade, örgütlenme özgürlüğünün bir kesimin değil her zaman herkesin ihtiyacı olan kavramlar ve özgürlükler olduğunu belirtti.

 Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Ay yaptığı açıklamada, "Öncelikle bilinmelidir ki Özgür Der`in Rojava ile ilgili fikri ne olursa olsun hedef gösterilmesini, saldırıya uğramasını kınıyoruz" dedi.

 Sivil düşüncenin, sivil toplum, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün bir kesimin değil her zaman herkesin ihtiyacı olan kavramlar ve özgürlükler olduğunu söyleyen Ay, "Herkese düşen, itidal, daha fazla itidal, daha fazla hoşgörü ve farklı düşüncelere olabildiğince tahammüldür" ifadelerine yer verdi.

 Ay açıklamasının devamında, "Mazlumder olarak, farklı birçok fikir ve insanın üzerinde yaşamaya yeteceği kadar zengin bir kültür mirasına sahip olan bu topraklarda kişi ve kuruluşların birbirini hedef göstermekten vazgeçmesini, karşı fikirlere daha fazla hoşgörülü olmasını, Özgür-Der Genel Merkezi`nin Rojava ile ilgili yaptığı açıklamayı içeriğinden bağımsız olarak düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğimizi, açıklamaya karşı düşüncelerin de yine aynı yöntemle beyan edilmesi gerektiğini düşündüğümüzü ve bizce asla meşru görülemeyecek şiddet ile ifade tarzını kınadığımızı bildiririz" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir