• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
`Filistin Devletine Destek İçin Sokaklara Çıkın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Barguti, adres olarak, "Hadarim Cezaevi, 28 Nolu Hücre" ibareleriyle gönderdiği ve Filistin basınında da yayımlanan 8 maddelik mektubunda, Birleşmiş Milletler`de eylül ayındaki devlet olarak tanınma mücadelesine atıfta bulundu; büyük diplomatik ve siyasi çabalarla yürütülen bu mücadeleyi "bir savaş" olarak nitelendirdi.



Bu savaşın sadece Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın değil, her Filistinlinin, tüm Arapların ve tüm dünyadaki liberallerin savaşı olduğunu belirten Barguti, hem Filistin yurdundaki hem de diasporadaki Filistinlilere, Abbas ve Filistin liderliğinin, başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarına dayalı Filistin devleti için BM`de tam üyelik arayışlarına destek vermeye, yardımcı olmaya çağırdı. Barguti, bu çağrısında Hamas ve İslami Cihad dahil, tüm Filistinli gruplara da seslendi.

Barguti, bu savaşta, Filistinlilerin iradesine ve seçimine karşı bir saldırı olarak nitelendirdiği Amerika`nın vetosundan korkulmaması gerektiğini de vurguladı. Barguti, "Ne yazık ki ABD Başkanı (Barack) Obama yönetimi, dünya nüfusunun ezici çoğunluğunun iradesine karşı geliyor" diye yazdı.

Barguti, eylüldeki BM oylamasının olacağı hafta sırasında, tüm Filistinlilerden, "Halk işgale son verilmesini istiyor", "Halk özgürlük, geri dönüş ve bağımsızlık istiyor" yazılı pankartlar ve Filistin bayraklarıyla destek için sokaklara dökülmelerini de istedi. Barguti, ayrıca evlere, kamu ve özel sektör binalarına, hatta arabalara Filistin bayrakları takılması çağrısını yaptı.

El Fetih lideri, mektubunda Abbas ve Hamas`tan, aralarındaki engellerin üstesinden gelip, bir an önce bir hükümet kurmalarını da istedi; eylüldeki oylamaya bölünmüş olarak gitmenin hiç yakışık almayacağını, hatta utanç verici olacağını da kaydetti.

Barguti, Arap ülke hükümetleri ve halklarına Filistin`e bu mücadelede destek olmaları çağrısında bulundu.

51 yaşındaki, İsrailli çoğu lider tarafından da Filistin`e ileride lider olabilecek yegane isim olarak görülen ve serbest bırakılması yolunda niyetler dile getirilen Barguti, İsrail vatandaşlarına karşı terör olaylarına karıştığı gerekçesiyle 2002 yılında tutuklanmış ve 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir