• DOLAR 32.454
  • EURO 34.652
  • ALTIN 2392.928
  • ...
Sırbistan'da erken genel seçim kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ulusa sesleniş konuşmasında, "Biz birilerini müzakerelere beklemeye devam edeceğiz, ama onların başka şeyler beklediği ortada. Kimse sokaktan ya da şiddet yoluyla iktidara gelmeyecek. O zamanlar geçmişte kaldı." açıklamasını yaptı.

Sırbistan'da mayıs ayında bir okula ve köye yapılan silahlı saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Şiddet olaylarının arttığı ülkede erken genel seçim kararı alındı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Başbakan Ana Brnabic başkent Belgrad'da ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Aleksandar Vucic, ülkede son zamanlarda meydana gelen silahlı saldırılar sonrası düzenlenen protestolara değinerek, "Biz birilerini müzakerelere beklemeye devam edeceğiz, ama onların başka şeyler beklediği ortada. Kimse sokaktan ya da şiddet yoluyla iktidara gelmeyecek. O zamanlar geçmişte kaldı." dedi.

Ülkede erken genel seçimin netleştiğini ifade eden Vucic, "Şimdi tek soru, seçimlerin ne zaman yapılacağı." ifadesini kullandı. Vucic, Cumhurbaşkanı olduğu sürece, Sırbistan'da geçiş hükümetinin olmayacağını, bunun, ülkenin dış güçler tarafından yönetilmesi anlamına geleceğini ifade etti.

Başbakan Brnabic de "ülkede son zamanlarda yaşanan krizin çözümünün yılsonuna kadar erken seçimlerin düzenlenmesinde" olduğuna dikkati çekerek, istifa etmeye hazır olduğunu ve seçimlerle ilgili kararı Cumhurbaşkanı Vucic'in vereceğini kaydetti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir