• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Bayramda ümmetin birliği istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mersin merkez Akdeniz ilçesinin merkez camisi olan Ulu Camii avlusunda bayramlaşmak için bulunan halk, bu bayramın İslam ümmetinin birleşmesine vesile olmasını ve İslam beldelerinde akan Müslüman kanının biran önce durmasını istediler.

Süleyman Kazak, "Bayramlarda herkes ile bayramlaşmak, sevindirmek, birbiri ile kucaklaşmak, beraberliği sağlamak ve Peygamber Efendimizin ümmeti olduğumuz için O`nun bize bıraktığı Sünneti Seniyesini sürdürmek istiyoruz. Bütün İslam ümmetinin bayramını kutluyoruz. Allah nice bayramlar kısmet ve müyesser etsin. İslam ümmetinin birleşmesine vesile olur İnşallah" dedi.

Nihat Dürüst ise, "Mısır`daki, Suriye`deki, Filistin`deki ve Cezayir`deki Müslüman kardeşlerimiz iyi oldukça bizde İnşallah iyi olacağız Allah`ın izni ile… İşkence altındaki Müslüman kardeşlerimiz ile bu bayramları hep beraber birlikte paylaşmamız lazım. Özellikle zindandaki Yusuf-i kardeşlerimizi ile de bayramlaşmayı Allah nasip etsin" diye konuştu.

Bir vatandaş bu tür bayramlaşmaların sürekli isteklerini belirterek şunları söyledi, "Müslümanların böyle bir araya gelip bayramlaşması bizi çok sevindiriyor. Devamı ve tekrarını istiyoruz. Bu gibi günlerde Müslümanların bir araya gelip uyanmalarını istiyoruz. Rabbimizden temenni ediyoruz."

Fuat Yumlu, "Böyle bayramlarda bir araya geldik, bayramlaştık çok şükür. Bütün Müslümanların birlik olması lazım… Buradan zülüm altındaki bütün Müslüman kardeşlerimizin bayramını kutluyorum" dedi.

Cengiz Poyraz ise , "Öncelikle Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu sıcak günlerde orucumuzu tuttuk, bu imtihanı başarı ile geçtik. Rabbim cümle Müslümanların oruçlarını ve ibadetlerini kabul etsin. Bu ümmete tekrar Ramazan ayını ve Kadir gecesini nasip etsin. İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu sıkıntılı günlerden Rabbim biran önce kurtuluş kapıları açsın. İslam için yeryüzünde mücadele eden tüm kardeşlerimize ve bacılarımıza Cenab-ı Allah İnşallah kanatlı meleklerini indirsin ve onlara yardım etsin. Zaferler ihsan etsin" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir