• DOLAR 32.281
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2474.524
  • ...
"Binlerce hayatı riske attı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IOM, Kahovka Hidroelektrik Santrali'nin bu sabah bombalanarak zarar görmesi ve bölgede sele neden olmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Ukrayna'nın Herson Bölgesi'ndeki Kahovka Barajı'nın yıkılmasından etkilenen kişilerin acil ihtiyaçları karşıladığına yer verilirken, bu hayati altyapının ciddi zarar gördüğü ve bir çevre felaketi yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IOM Genel Direktörü Vitorino, "Bu saldırı binlerce kişinin hayatını riske attı ve ciddi çevresel zarara neden oldu. Halihazırda bir yıldan fazladır süren savaşın insani sonuçlarıyla uğraşan Ukrayna'daki müdahale kapasitesi üzerinde de ciddi baskıya yol açtı." ifadelerini kullandı.

Kamu altyapısının asla hedef olmaması gerektiğinin altını çizen Vitorino, orada yaşayan sivillerin sel bölgesinde yaşamanın yanı sıra temiz su ve enerji kaynakları kıtlığıyla da karşı karşıya kalacağını kaydetti.

Vitorino, "Savaşın yol açtığı yıkıma ve ortaya çıkan zorluklara rağmen, Ukrayna'nın toparlanması ve yeniden inşasına yatırım yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir