• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
HÜDA PAR Muş İl Teşkilatında bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Bayramlaşma, partili üyelerin, halkın ve STK`ların katılımı gösterdiği bayramlaşma programı il binasında gerçekleşti. Saat 13:30`da parti binasında yapılan bayramlaşma programına çok sayıda kişi katıldı. Parti binasına sığmayan misafirler bayramlaşma esnasında parti binasının giriş koridorunda uzun bir kuyruk oluşturdu.
 
Korkut İlçe Teşkilatının da katıldığı bayramlaşma töreninde HÜDA PAR Muş İl Teşkilatı Başkanı Abdurrahman Aydın, katılımcıların bayramlarını tebrik ederek partinin ana gayelerinden bahsetti.
 
Daha sonra parti gönüllülerinden olan Molla Ali Aslan katılımcılara kısa bir sohbet yaptı. Bu toplumun Kuran ve sünneti kendilerine referans alarak hareket eden bir toplum olduğunu söyleyen Aslan Hoca, ilahi sistem ile beşeri sistemlerin arasındaki farka değindi.
 
Aslan Hoca, ``Bizim beşeri sistemlerden farkımız Kuran ve sünnete dayalı ve o ölçülerde hareket etmeye gayret enden bir toplum olmamızdır. Enbiyanın tarihine baktığımızda Hz. Adem`den (a.s.) tutun Hz. Muhammed`e (sav) kadar, Hz. Ebubekir`dan (r.a.) günümüz İslam davetçilerine kadar, bütün Peygamber ve davetçiler Allah`ın davasının yücelmesi için kendilerini merdiven yapmış, bu uğurda mücadele vermiş ve bu şekilde İslam davasını yüceltmişlerdir. Beşeri sistemlerin kurucu ve savunucuları ise dini siyasete alet ederek yücelmeye çalışmışlardır. İşte bizim aramızdaki fark budur.`` dedi.
 
Bayramlaşmanın ardından Ramazan ayı içerisinde vefat eden Mesut Yılmaz`ın ailesine taziye ziyareti yapıldı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir