• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Diyarbakır'da bütün caddeler otoparka mı dönüştürülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesine bağlı Çamlıca semtinde uygulamaya konan ücretli açık otopark sisteminin günlük ücretinin 3,5 TL olduğu ve saat 7.30'dan 17.00'ye kadar geçerli olduğu belirtildi. Yapılan uygulamanın vatandaşı zor durumda bıraktığı gözlemlendi.

 

Konuyla ilgili sıkıntılarını anlatan Diyarbakır halkı uygulamadan rahatsız olduğunu belirtti. Durumdan şikayetini dile getiren Mustafa Sezer, "Yaklaşık 20-25 yıldır bu semtte oturuyorum. Arabamız var da Allah'tan ki otoparkımız var. Yoksa biz de böyle rezil oluyorduk. Bu sokağı görüyorsunuz bütün arabalar birbirine binmiş. Bu uygulamadan önce her sokakta 10 tane araba vardı. Ama şimdi gördüğünüz gibi sokaklar arabalarla dolmuş. Tek sıra yerine çift sıra halinde park yapıyorlar. O sokaklardan araba geçemiyor bu sefer. Belediye böyle saçma sapan bir uygulama getirmiş ki, bütün caddeyi ücretli otopark yapmış. Size soruyorum böyle bir saçmalık olur mu?" dedi.

 

Sezer, "Biz bu mahallenin çocuklarıyız. Evimize geliyoruz mesela bir şeyler almak için 5-10 dakika arabayı oraya koyuyoruz otoparkçılarla kavga ediyoruz. Yok efendim para vereceksin. Ya kardeşim benim evim burada. Arabamı evimin önüne park edemez duruma gelmişim, evimin önünde park edemesem başka nereye park edeceğim. Biz belediyeden şikâyetçiyiz" ifadelerini kullandı.
Ücretli otopark sıkıntısı yüzünden her gün tartışma çıktığını dile getiren Sezer, "Bizim bu mahallede bir huzurumuz vardı o huzurumuz da kalmadı. Millet otoparkçılarla her gün kavga ediyor. Halkı birbirinden ayırmaktan ortalığı sakinleştirmekten başka hiçbir şey yaptığımız yok" diyerek sitem etti.

 

Sezer, "Bunu önceden halka sorabilir, halkın görüşünü alabilirlerdi. Ayrıca bu para nereye gidiyor onu da bilmiyoruz. Bir kere yollar yol değil ki bizden otopark ücreti alsın. Önce yollarını yapsın sonra otopark parası alsın" dedi.

 

"Yapmadan 'ücretli otopark sistemine geçiyoruz nasıl karşılıyorsunuz' diye sorabilirlerdi" diyen Sezer, "Ama hiç kimsenin haberi olmadan bir baktık tabelaları getirdiler ücretli otopark sistemine geçtiler. Böyle saçmalık olmaz. Bu uygulamadan memnun olan sadece taksicilerdir. Onlar da para vermediklerinden dolayı memnundurlar" şeklinde konuşarak sitem etti.

 

Son 2-3 yıldır belediyenin hizmet yapmadığından şikâyetçi olduklarını söyleyen Kudret Tufan'da, sokakların arabayla dolup taştığını dile getirdi.

 

Tufan, "Sokakta geçecek yolun olmadığını, kendi arabasını kendi evinin önüne park edemediğini, başkalarının arabalarını park ettiğini" ifade etti.

 

Yolların bakımsız olduğunu hiçbir çalışmanın olmadığını ve tümsek sayılarının çok oluşundan şikâyetçi olduğunu söyleyen Tufan, "Tümsekler çok. Her 50-100 metrede bir tümsek var. Arabayla ofisten Çamlıca'ya gelene kadar 50 tane tümsekten geçiyoruz. Arabaya zarar veriyor. Belediye bu sorunu çözdü mü ki bu paralı otopark sistemine geçiyor" dedi.

 

Taksiciler bu uygulamadan memnun
Taksiciler bu uygulamadan dolayı kolayca park edebildiklerinden bu uygulamadan memnun olduklarını belirtiler.

 

Bu uygulamadan memnun olduğunu söyleyen taksi şoförlerinden Ecevit Hafif, "Ana yollar ücretli olmadan önce herkes arabasını yol kenarına bir sıra 2 sıra 3 sıra halinde park ediyordı. Biz taksiciler olarak bu konuda çok sıkıntı çekiyorduk. Rastgele park edip yolu işgal ediyorlardı" dedi.

 

Ecevit, "Şimdi park alanları ücretli oldu, ana yollar rahatladı. Araç sahipleri şimdi de para vermemek için araçlarını ara sokaklara park ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Uygulamadan memnun olan bir başka taksi şoförü Vahap Eliş ise, "İyi bir çözüm oldu. Eskiden parasızdı herkes buraya park ediyordu. Şimdi paralı olduğu için caddeler bomboş. En azından gelen arabalar burada yer bulabiliyor. Trafiğin akışını da sağlıyor" diyerek olumlu karşıladıklarını ifade etti. (Hüseyin Yalçın/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir