• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
HÜDA PAR`dan Özgür-Der`e geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Özgür-Der şubesine yapılan saldırıyla ilgili olarak dernek yetkililerini ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR)Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan bu tür saldırıları tasvip etmediklerini belirtti.
 
Saldırının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Sayğın ve Doğan daha sonra dernek binasına geçerek Dernek Başkanı Erdoğan Güleryüz ve dernek yetkililerine geçmiş olsun temennisinde bulundu.
 
Kısa bir süre dernek yetkilileriyle görüşen Rasim Sayğın ve Fevzi Doğan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
"İnsanları baskı altına alan hiçbir fikir uzun ömürlü olmayacaktır"
Bu tür olayları kabul etmediklerini ifade eden HÜDA PAR İl başkanı Rasim Sayğın, "Özgür-Der binasına dün gece itibarıyla atılan molotof kokteyli ve silahlı saldırı ile ilgili geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Burada kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk. Bizim kabul etmediğimiz bir olay. Tasvip etmediğimiz bir olay. Tahammülsüzlükle insanları baskı altına almakla hiçbir fikrin uzun ömürlü olmayacağı çok açıktır. Dolayısıyla herkes her konuda fikrini söyleyebilmeli araştırabilmeli yorum yapabilmeli fakat herkes aynı konuda aynı şeyi söylemek zorunda değildir. Bizler de ilk tepkimizi göstermek için bugün geldik. Geçmiş olsun dileklerimizi sunduk. Bu ve benzeri olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Parti yetkilileri daha sonra buradan ayrıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir