• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Diyarbakır'ın gerçek yüzü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yıllardır karalama propagandalarıyla, terör kent diye lanse edilmek istenen Diyarbakır'ın gerçek yüzünün tanınması için, Diyarbakır Valiliği, 60 bin adet "Diyarbakır'ın Kutsal Yerler Atlası'nı" yayımlayarak, Türkiye'nin birçok yerine ulaştırdı.

Yayımlanan atlas birçok medeniyete beşiklik yapan, peygamberler ve sahabeler diyarı şehrin, gerçek yüzüne ışık tutuyor.

Dünyanın en büyük açık hava mevlid etkinliklerine ev sahipliği yapan kadim şehir bağrında büyük bir maneviyat barındırıyor.

96 Sayfadan oluşan eserde, Diyarbakır'da medfun peygamberler ve sahabeler, türbeler, camiler, ibadet mekânları tüm detaylarıyla yer aldı.

Ayrıca eserde, Diyarbakır'ın eski uygarlık tarihi, İslam devri tarihi görsellerle süslenerek okuyucuların beğenisine sunuldu.

Peygambere sadakatiyle bilinen şehir, İslam Tarihi'nde Anadolu'ya İslam'ın kapılarını açan kilit kent konumunda.

Onlarca şehit sahabenin kutlu kanıyla bezenen şehir, yüz binlerce peygamber sevdalıları tarafından, Diyar-ı Muhammed adıyla anılıyor.

Diyarbakır halkı Diyarbakır'ın asıl manevi yüzünün medya tarafından örtbas edildiği görüşünde. Diyarbakır halkı bu görüşe en bariz örneği de, Türkiye'nin dört bir yanından akın eden halkın "Peygamber Sevdalıları Platformu'nun" organize ettiği bir milyona aşkın kişinin katıldığı mevlid etkinliklerini medyanın görmezden gelmesi olarak vermekte. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir