• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
"Ramazan bitti diye İbadetlerimizi aksatmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eda edilen ibadetlerin, tutulan oruçların, okunan Kur'an-ı Kerimlerin, verilen sadakaların ve küskün olan Müslümanların barıştığı Ramazan ayının sona ermesiyle yapılması gereken ibadetler hakkında bilgilendirmede bulunan Molla Münir Şanlı, bu ibadetlerin sadece bu ay için olmadığını bunların aynı zamanda diğer aylar içinde bir öncü olduğunu belirtti.

 

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Münir Şanlı, Ramazan ayı sonrasında yapılması gereken ibadetler konusunda yaptığı açıklamada, "Allah'u Teâlâ'nın güzel bir hikmeti de bu ayın ömrümüz boyunca dönüp bize geldiğini bu hayatımızda bir inkılap olduğunu çünkü Ramazan'ın başında bizler kendimize nasıl bir ibadet programı düzenliyorsak aynı şekilde bundan sonrada okumuş olduğumuz Kuran-ı Kerim ve bütün ibadetlerimizi diğer aylara da yayalım. Ramazan ayının bir diğer manası da Ramazan'daki o manevi güzellikleri diğer aylara da yaymaktır" dedi.

 

Şanlı, namaz, zikir, Kuran-ı Kerim ve bütün ibadetlerin sadece bu ay için olmadığının altını çizerek bu ibadetlerin aynı zamanda diğer bütün aylar içinde bir öncü ibadetler olduğunu söyledi.

 

Kendimizi mutlaka hesaba çekmemiz gerektiğini sözlerine ekleyen, "Çünkü bir sonraki Ramazan ayına ulaşabilmek için bu manevi atmosferde Rabbimize her birimiz söz vermelidir. Kimisi gece namazı, zikir, nafile ibadetler ve kimimizde Allah dini için mücadelede söz vermelidir. Dünyanın birçok yerinde zulüm, esaret ve işkence altında bulunan Müslümanlara dua etmek için dualarımızda onları yalnız bırakmamalıyız. Ramazan ayında yapılan ibadetlerin hayrı nasıl kat kat fazla ise ve bunu devam ettirmemiz de o kadar önemlidir." ifadelerini kaydetti. (Yusuf Batı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir