• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Fide satışları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da havaların ısınmasıyla fide satışları da başladı. Vatandaşlar,  kendi sebzelerini yetiştirmek için fidecilere rağbet etti.

Süs, gölgelik ağaç fidanları ve meyve ağacı satan fideciler,  Şanlıurfa'da en çok biber fidesine rağbetin olduğunu söyledi.

Yaklaşık 8 yıldır fide satışı yapan İbrahim Yalçın, fidelere bu sene rağbetin yüksek olduğunu belirtti.

"Biber, domates ve patlıcan  fidesi satıyoruz"

İbrahim Yalçın

Fidelerin 3 ayda yetiştiğini ifade eden Yalçın, "Fide satışı yapıyoruz. Fide yetiştirip satıyoruz. 7-8 senedir bu işle uğraşıyoruz. Biber, domates ve patlıcan fidesi satıyoruz. Bu işin hazırlığına Aralık ayında başlıyoruz. Fideler 3 ayda yetişiyor. 1 ayda satışını yapıyoruz. Toplamda 4 ay sürüyor. Soğan ve domatesi 70 liraya, patlıcanı 70 liraya ve biberi 100 liraya satıyoruz." dedi.

"Bibere rağbet, isotun sevilmesinden dolayıdır"

Bu yıl rağbetin yüksek olduğunu dile getiren Yalçın, "Bu sene rağbet iyidir. Bibere rağbet çok var. Bibere rağbet, isotun sevilmesinden dolayıdır. Her sezon buradayız. Nisan ve Mayıs aylarında burada fide satışı yapıyoruz. Fideyi alanlar, toprağı kazıp ekiyor. Daha sonra suyunu veriyorlar. Yaklaşık 20 gün daha buradayız. Tüm Şanlıurfalıları bekliyoruz. " diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir