• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
 Diyanet, Kutlu Doğuma Özel İnternet Sitesi kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merhamet adıyla kurulan site, www.merhamet.org adresinden yayına başlarken sitede; Ayetler, Hadisler, Hat Yazıları, Makaleler, Şiirler, Hikâyeler ve Özlü Sözler şeklinde bölümler yer aldı.

 Ayrıca; Merhemeti İnsanlık Ondan Öğrendi, şeklinde bir sloganın kullanıldığı sitede; merhamet ayetleri ve hadisleri yer alıyor. Kutlu Doğum Haftasına ait, sesli ve görüntülü reklam, duyuru ve ilanlar sunuluyor.

 Hatırlanacağı üzere; 24-25 Mart da Ankara`da yapılan Müftüler toplantısında Kutlu Doğum Haftası ile ilgili karalarda alınmıştı. Söz konusu kararlar yayınlanan bildiride; Başkanlığımız, 2011 yılı Kutlu Doğum Haftasının ana teması olarak "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konusunu belirlemiştir.

 Bu temanın seçilmesinden maksat, sıradan bir acıma duygusunu öne çıkarmak değil, bazı yaygın kitle iletişim araçları üzerinden topluma, özellikle genç nesillerin maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek ve insanın kendisinin dışındaki bütün varlıklara ilgisini, şefkatini ve sorumluluğunu ifade eden merhamet kavramının bütün ilişkiler ağını kuşatan bir düşünceye vurgu yapmaktır.

 Ayrıca Başkanlığımız, merhamete muhtaç kesimlere yönelik bir farkındalık ve duyarlılık oluşması için topluma Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle çağrıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu hafta boyunca müftülüklerimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla "Merhamet Etkinlikleri" gerçekleştirecektir."denilmişti.

  Bu karar doğrultusunda açılan sitenin isminin de bu sebeple Merhamet olarak seçildi.

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir