• DOLAR 32.528
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2491.359
  • ...
SON DAKİKA
Libyalı 13 Yaralı Türkiye`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul / Doğruhaber

Libya’da tedavisi mümkün olmayan ağır yaralılar Türkiye’ye getirilmeye başlandı. İHH İnsani Yardım Vakfı 13 yaralıyı İstanbul’a getirdi. Libya’nın Bingazi kentinden alınan yaralılar kara yolcuğuyla Mısır’ın İskenderiye kentine getirildi.  THY’nin tarifeli uçağıyla bu sabah 06.00’da Atatürk Havalimanına inen yaralılar için 10 ambulans kargo terminalinin A kapısında hazır bekletildi. Yaralılar uçaktan indikten sonra ambulanslarla hastaneye götürüldü.

 

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yaşar Kutluay, Libya’dan yaralı getirme çalışmalarının devam edeceğini, önümüzdeki günlerde daha fazla yaralı insanı getireceklerini ifade etti. Kutluay, 13 yaralının tedavisine hemen başlayacaklarını kaydetti.

Yaralıları tedavi edecek hastanenin Başhekimi Mevlüt Yurtseven ise “Getirilen Libyalılar ağırlıklı ortopedik tedavi ihtiyacı duyan yaralılar. Gerekli tahlilleri yaptıktan sonra hemen tedavilerine başlayacağız. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşup ülkelerine dönerler” şeklinde konuştu.

 

Yaralıların en genci Abdurrahman Said, “Bingazi’de tedavi olacak imkânı bulamadık. Bize sahip çıkan Türkiye halkına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede iyileşip, ailelerimize kavuşuruz” dedi.  İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Libya’nın Bingazi kentinde bulunan 5 kişilik ekibi diğer yaralıların getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.



Bu haberler de ilginizi çekebilir