• DOLAR 32.211
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2501.798
  • ...
İstanbul'dan ilk kafile ile hacca gidecek hacı adayları duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hacı adayları teşrik tekbirleri ile uğurlanırken, adayların yakınlarına vedası esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Yıllarca hacca gitmenin hayalini kurduklarını söyleyerek duygularını İLKHA muhabirine anlatan hacı adayları çok heyecanlı olduklarını belirttiler.

"Şimdi çok mutluyum, huzurluyum"

Şaban Tekmer

2010 yılından beri hacca gitmek için beklediğini söyleyen Şaban Tekmer, "13 senedir bekliyorum, pandemiden önce çıktı ama pandemiden dolayı gidemedim. Sonra 65 yaş üstü gidemeyecek dediler, yine kaldık. Kısmet bugüneymiş. Şimdi çok mutluyum, huzurluyum. Gidip oraları göreceğim, dualar edeceğim. Allah bize oralarda kolaylık versin. Heyecanlıyız, birkaç gündür daha da heyecanlıyız. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu.  

"Ağlamaktan kendimizi tutamıyoruz; hasret büyük"

Mustafa Kurban

Hacı adaylarından Mustafa Kurban, "Çok heyecanlıyız, çıktığı zaman gözyaşlarımı tutamadım. Kura sonucunda çıktından sonra hep heyecan içindeyim. Mübarek yerleri göreceğim, Peygamber Efendimiz'i ziyaret edeceğim. Kendimi tutamıyorum. Ağlamaktan kendimizi tutamıyoruz; hasret büyük. Bütün ümmeti Muhammed'e, memleketimizi, çocuklarımıza, mahallemize herkese dua edeceğiz." şeklinde duygularını ifade etti.

"Rabbim 'in bu davetinin misafirlerine hizmet için gidiyorum"

Menekşe İbil

Kutsal topraklara irşat görevlisi olarak gidecek Menekşe İbil, "Çok mutluyum, sevinçliyim ve heyecanlıyım. İnşallah Rabbim 'in bu davetinin misafirlerine hizmet için gidiyorum. Rabbim herkese nasip etsin. Çok heyecanlıyım, 2020'de gidecektim sınavı kazandım o zamandan beri bekliyorum. Çok heyecanlıyım" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanımızda kazanınca daha neşeli olarak gidiyoruz"

Rıdvan Danışman

Çok heyecanlı olduğunu belirten adaylardan Rıdvan Danışman, "2 sefer umre yaptım ama hiç gitmemiş gibiyim. Allah herkese nasip etsin. Şu anda Cumhurbaşkanımızda kazanınca daha neşeli olarak gidiyoruz. Kâbe özlemi anlatılacak gibi değil bambaşka; yaşanılır ancak. Gördükçe yaşanır. 2 sefer gittim ama hiç gitmemiş gibiyim; herkesin gidip görmesi lazım. Allah bütün kardeşlerimize nasip etsin. "ifadelerini kullandı.

"15 yıldır sıra bekliyordum"

Abdullah Demirbilek

Uzun zamandır sıra beklediğini belirten Abdullah Demirbilek; "Hac farizasını yerine getirmek için 15 yıldır sıra bekliyordum. Çok merak ettim, şimdi kavuşuyorum. Allah cem-i cümleye nasip etsin. Bizlere de nasip etsin." dedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir