• DOLAR 32.296
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2436.321
  • ...
Kılıçdaroğlu ne yapacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdulkadir Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şu şekilde;

KILIÇDAROĞLU NE YAPACAK

DÜN gecenin en zorda olan şahsı Kılıçdaroğlu’ydu. Seçim başarısızlığının ardından ne diyeceği önemliydi. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi bekleniyordu. Ama o kameraların karşısına geçti ve zafer kazanmış bir lider gibi konuştu. En azından bir özeleştiri yapması beklenirdi. Onun yerine seçimi kazanmış bir lider gibi, “Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayım” diye konuştu.

Muhalefetin çok iddialı olduğu bir seçim yapmış ve Kılıçdaroğlu seçimlerde hezimete uğramış. Ayrıca sadece bu seçimi kaybetmemişsin. Şimdiye kadar Erdoğan’ın karşısında girdiğin tüm seçimleri kaybetmişsin. Bu neyin zaferi?

Seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu gitmiyor ama seçimi kazanan Erdoğan diktatör oluyor. Nasıl bir dünya böyle?

KURULTAY SİLAHI

Kılıçdaroğlu, “Buradayım” diyerek istifa etmeyeceği mesajını verdi. Hatta zafer kazanmış bir lider gibi konuştu ama ortada büyük bir başarısızlık var. Bugünden itibaren kurultay çıkışları sürpriz olmamalı. Kılıçdaroğlu, kurultay taleplerine karşı kurultay silahını çekecek. CHP Genel Başkanlığı’nı bırakmamak için her türlü mücadeleye girecek. O nedenle CHP’deki gelişmeleri dikkatle izlemekte fayda var.

MİLLET İTTİFAKI DAĞILACAK MI

Peki dünkü başarısızlığın ardından Millet İttifakı ne oldu? Millet İttifakı liderleri seçim gecesi CHP Genel Merkezi’nde dahi bir araya gelemediler. Millet İttifakı “Parlamenter Sistem’e geçeceğiz” dedi, Meclis’te çoğunluk sağlayamadı.

Erdoğan’ı devirmek için bir araya geldiler, başaramadılar.

Millet İttifakı bu durumda hiçbir hedefine ulaşamadı.

O nedenle Millet İttifakı’nın önünde çetin bir sınav duruyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir