• DOLAR 32.203
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2520.823
  • ...
 Bayramlar Allah’ın Hediyesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Erkan Yavuz / Doğruhaber
Bu yıl da Rojava olarak bilinen Suriye Kürdistanı’nda yaşanan olayları bahane eden PKK yandaşları, özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde halk arasında ‘Kara Bayram’ söylentisini yayarak Müslüman halkın bayram sevincini sabote etmeye çalışıyor.
 
Müslüman halkın Allah’ın hediyesi olan bayramları her şeye rağmen en güzel şekilde ihya etmeleri gerektiğini söyleyen Âlimler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, “Neden başka zamanlarda yas tutmuyorlar ya da ‘Kara Bayram’ ilan etmiyorlar da bunu bugüne bırakıyorlar? Bunlar, Müslümanlara bayramı zehir etmek için bu davranışlar içerisine giriyorlar.
 
Bu yası kendileri tutmuyor, bunu Müslümanlara dayatıyorlar.
 
Müslümanlar için bu bayram yaşanmasın, Müslümanlar bayramdan tat almasınlar, sevinmesinler ve kucaklaşmasınlar diye bunu yapıyorlar. İslami değerleri hazmedemiyorlar yoksa kendileri için günahta bir sınır yoktur” dedi.

Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar Hoca da “İnsanlarımıza ve toplumumuza uygun olmayan bir gömlek giydirmek istiyorlar. Müslüman halkımız bu konularda daha duyarlı olmalıdır. Bayram kelimesi Arapça’da İyd olarak geçmektedir.
 
Bunu insanla ilişkilendirdiğimizde insanın kendi özüne döndüğü, özüne dönüş yaptığı, kendi üst kimliğini yakalayabildiği manasına geliyor.
 
Kim Müslümanların özüne dönüşünü anlamlandıran bayramları sabote etmeye kalkarsa bunlar aslında Müslümanların bir gününü, bir bayramını değil Müslüman toplumun öz İslami kimliğine dönüş yapmasının önünde durmak için bunu yapmış olur. Cuma namazları, oruçlar ve bayramlar Müslümanlar için mukaddes vakitlerdir, bunlara değer vermek lazım” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir