• DOLAR 32.277
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2394.73
  • ...
Rusya ile Belarus arasında nükleer silahın depolanmasıyla ilgili belgeler imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Savunma Bakanları Konseyi toplantısına katılmak üzere Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Şoygu, Belarus Savunma Bakanı Hrenin ile görüştü.

Görüşmede, Şoygu ile Hrenin, "Rusya'nın stratejik olmayan nükleer silahın Belarus'ta depolama tesisinde saklanması süreci" ile ilgili belgeler imzaladı.

Şoygu, yaptığı açıklamada, söz konusu belgelerin uluslararası hukuka uygun olduğunu belirterek, "Rusya, Belarus'a nükleer silah vermiyor. Bu silahın üzerindeki kontrol ve bunun kullanılması ile ilgili karar Rus tarafına ait." ifadelerine yer verdi.

Bunun Rusya-Belarus Birlik Devleti’nin güvenliğinin sağlanması için yapıldığını ve ileride de bu yönde ek adımların atılacağını belirten Şoygu, "Tehditlerin son derece keskin bir şekilde arttığı ve NATO'nun nükleer faaliyetlerinin aktifleştiği koşullarda, askeri nükleer alanında karşılıklı önlemler almak zorundayız." dedi.

Daha önce yüksek hassasiyetli "İskender-M" füze sistemlerinin Belarus'a teslim edildiğini hatırlatan Şoygu, bu sistemin nükleer füzeleri kullanma özelliğine sahip olduğunu söyledi.

Belarus Savunma Bakanı Hrenin de ülkesinde Rus nükleer silahın yerleştirilmesinin, Batılı ülkelerin "dostça olmayan" ve "agresif" siyasetine karşı bir yanıt olduğunu ifade etti. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir