• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Miçotakis ikinci oylama mesajı verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan'daki seçimlerde resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Yeni Demokrasi, yüzde 40'ı aşan oy oranıyla yarışı önde götürürken, Miçotakis seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Halka, kendisine ve partisine gösterdiği büyük destek için teşekkür eden Miçotakis, "Halkımız oylarıyla ülkemizin bu dört yılda attığı önemli adımları bildiğini gösterdi" dedi.

Miçotakis, sandık sonuçlarına göre umudun kötümserliğe, birliğin ayrıma karşı galip geldiğini söyleyerek, "Sandık sonuçları Yeni Demokrasinin tek başına güçlü bir şekilde iktidar olabilmesi için halkın onayını aldığını kanıtladı. Seçmenler bugün bunu net bir şekilde istedi ancak bizden bir şey daha istediler. İlerleme, cesur reformlar yolunda daha hızlı koşmamızı" ifadelerine yer verdi.

Miçotakis, halkın güvenine layık olmak için daha çok çalışacağına söz vererek, şunları kaydetti:

"Sonuçların verdiği mesaj son derece açık. Vatandaşlar dört yıllık görev süresi için güçlü bir hükümet istiyor. Bizi hala Avrupa'dan ayrı tutan açığı hızlıca kapatmamız için daha cesur reformlarla."

Yunanistan İçişleri Bakanlığının resmi olmayan sonuçlarına göre, Miçotakis'in lideri olduğu Yeni Demokrasi partisinin oy oranı yüzde 40’ın üzerinde.

Yeni Demokrasiyi, ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yaklaşık yüzde 20'lik oy oranı ile takip ediyor.

Yunanistan'da bu yıl ilk kez uygulanan seçim sistemine göre, sandıktan çıkan sonuçların herhangi bir partinin tek başına iktidar olmasına izin vermemesi halinde, koalisyon için görüşmelerin yapılmasını öngörüyor. Koalisyon için uzlaşıya varılamaması halinde ise seçmenler için ikinci kez sandık kuruluyor. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir