• DOLAR 32.458
  • EURO 34.655
  • ALTIN 2392.422
  • ...
Kişida'dan G7'de "nükleer silahsız dünya" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya'nın ev sahipliğinde, Hiroşima'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi sona erdi.

Ev sahibi Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Hiroşima Barış Anıtı Parkı'nda yaptığı açıklamada, Hiroşima'daki zirve için "tarihi önemde" nitelendirmesi yaparak, nükleer silahsız bir dünya hedefine yönelik mutabakata varıldığını kaydetti.

Statükonun güç kullanılarak değiştirilmesinde, nükleer silah kullanımı bir kenara, nükleer silah tehdidinin bile olmaması gerektiğini belirten Kişida, bunun, insanlığın hayatta kalması için "temel bir mesele" olduğunu ifade etti.

Zirve için açıklanan "Hiroşima Vizyonu"na değinen Kişida, "Torunlarımızın, nükleerden arındırılmış bir gezegende yaşama idealine doğru gerçekçi adımlar atıyoruz." dedi.

G7 liderlerinin hep birlikte, Hiroşima Barış Anıtı Müzesi'ni ziyaret etmelerinin önemini vurgulayan Kişida, "Hayaller ile idealler arasında fark vardır. İdealler ulaşılabilirdir." açıklamasını yaptı.

Zirveye, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kişida, bunun, Ukrayna krizine yönelik güçlü mesaj verdiğini ifade etti.

Kişida, G7'nin, Ukrayna'ya "sarsılmaz dayanışmasını" ortaya koyduğunu belirtti. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir