• DOLAR 32.275
  • EURO 34.687
  • ALTIN 2405.643
  • ...
Sahiplenilme mevzusuna dair.. 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

HÜDA PAR parti programında kadına yönelik pozitif ayrıcalık denilebilecek sözcükleri laf cambazlığı ile kadın düşmanlığı olarak yorumladılar ya…

Bunlara gazeteci bunlara siyasetçi denilebilir mi?

Bunlar olsa olsa basit manipülatörler olabilir

Programda yazan cümleyi boltlayıp verelim

“Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir.”

HÜDA PAR “varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı mirasın kimsesiz kadınlara bırakılmasını” talep ediyor. Bunu gerçekleştirecek bir fon olmalı diyor.

Bu öneri aslında alkışlanması gereken bir öneri.

Bu cümle üzerinden fırtına koparanlar, kelimeyi bağlamından koparıp kadın eşya değil diyenler acaba CHP parti programında geçen “sahiplenilme” sözcüğü için ne diyecekler?

CHP parti programının 89. Sayfasında KAPSAMLI ÇAĞDAŞ HİZMETE ODAKLANMIŞ YEREL YÖNETİMLER başlığı altında kullanılan şu cümlelere ne diyecekler acaba

“Desteğe muhtaç engellileri, kimsesiz çocukları ve bakıma muhtaç yaşlıları sahiplenen koruyucu sosyal hizmetlerin ve sosyal yardımların verilmesini öncelikli görevler olarak değerlendirerek…”

CHP engellileri, kimsesizleri, muhtaçları sahiplenmeliyiz derken bahsi geçenler eşya olmuyor ama HÜDA PAR kadın sahiplenilmeli derken kadın eşya oluyor öyle mi?

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa

CHP programında CHP’nin DAYANIŞMA anlayışında; Dengeli ve hakça gelir dağılımı, Herkese sosyal güvenlik, tüm sahipsizleri koruma, tüm korunmaya muhtaç olanlara, çocuklara ve yaşlılara sahip çıkma, sf 27” diyor

Burada sahipsizler, çocuklar ve yaşlılar sahip çıkılacak/sahiplenilecek kişiler olarak geçiyor.

Buna da bir itirazınız yok mu?

CHP Parti programının 14. Sayfasında Halk Partisi kendini sahipsizlerin sahibi, terörle mücadele vatandaşa sahip çıkan (sf20) olarak tanımlıyor.

Neden aranızdan bazı aklı evveller çıkıp biz eşya mıyız ya da biz köle miyiz ki siz bize sahip çıkasınız, biz kendimize sahip çıkamayız demiyor ki?

Aslında HÜDA PAR’ın söylediği ile CHP’nin söyledikleri neredeyse aynı…

Mesele çok basit HÜDA PAR CHP’yi sahiplenseydi bu saldırılara uğramayacaktı. Ama halk önüne sandık getirilen hiçbir dönemde CHP’yi sahiplenmedi. HÜDA PAR da sahiplenmedi.

Toparlayacak olursak 2 partinin de programında kullandığı sahiplenme sözcüğünden 2 farklı yargı ve sonuca ulaşan medya muhalif siyasetçilerin ya Türkçe anlama konusunda ya da ahlaki sorunları var.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir