• DOLAR 32.238
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2512.78
  • ...
Almanya'da 2300 yıllık mezarda makas, ustura ve bükülmüş kılıç çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bavyera Devlet Anıtları Koruma Dairesi'nin açıklamasına göre; Almanya'nın Münih kentinde Açıklamaya göre, II. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba ve mayın benzeri patlayıcıları tespit etmeye çalışan bir ekip, ilginç bir arkeoloji keşfine imza attı.

Ekip içinde kremasyon gömü bulunan tarihi bir mezar keşfetti. Arkeologların yaptığı inceleme sonucu mezarın 2.300 yıllık bir Kelt mezarı olduğu tespit edildi. O yıllarda Avrupa kıtasında yaşayan Keltlerin ölülerini yaktığı ve kullandıkları eşyaları mezara küllerle birlikte gömdükleri biliniyordu. Bu yüzden mezardan bazı kişisel eşyaların çıkması sürpriz olmadı. Ancak mezarda bulunan eşyalar arkeologlar için oldukça sıra dışıydı.

2.300 yıllık Kelt kremasyon mezarının içinde, kıvrılarak üçe katlanmış bir kılıç ve son derece iyi korunarak neredeyse bugün bile rahatlıkla kullanılabilecek bir makas, bir kalkan parçası, bir ustura, bir kemer tokası, bir kemer zinciri ve mızrak uçları vardı. Mezardaki buluntular, arkeologlara mezarda iki kişinin gömülü olduğunu tahmin ettiriyor.

Mezarda kıvrılmış kılıç kadar dikkate değer bir buluntu olan makasın deri tabaklamada veya koyun kırkmada kullanıldığı tahmin ediliyor.

Bavyera Anıtları Koruma Dairesi arkeoloğu Martina Pauli, "Makas son derece iyi durumda İnsan onu bu derece sağlam görünce , onunla bir şeyler kesmek için can atıyor. Yaklaşık 5 inç uzunluğundaki (12 santimetre) makaslar muhtemelen deri işleme ve koyun kırkma işlerinde kullanılıyordu" dedi.

Eşyalar kurtarıldı ve saklanmak üzere devlet dairesine getirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir